maandag 30 oktober 2023

Verwacht in november, deel 1

 2 november


Toegelaten worden is moeilijk. Eruit stappen is onmogelijk.

Gabby Fielding krijgt de schrik van haar leven als ze haar ex-man dood in zijn huis aantreft. De politie concludeert dat hij door zelfmoord om het leven is gekomen, maar Gabby denkt dat er meer achter zit. Dan wordt ze benaderd door een man die beweert dat haar ex het zoveelste slachtoffer is van een geheim genootschap dat de afgelopen jaren meerdere succesvolle en prominente mannen heeft vermoord. Een idioot verhaal natuurlijk. Of zou er toch iets in zitten?

Jessa Hall is een succesvolle advocate. Het lijkt haar voor de wind te gaan, zeker als haar informele mentor, de alom gerespecteerde rechter Loretta Swain, haar uitnodigt om lid te worden van een exclusief, geheim genootschap. Maar moet ze daar wel zo blij mee zijn?

Gabby en Jessa kennen elkaar uit hun studietijd en zijn niet bepaald goed bevriend. Maar als hun paden elkaar weer kruisen blijkt al snel dat ze allebei in de problemen zitten – en dat ze zullen moeten samenwerken als ze hier levend uit willen komen.

7 november


Lichaamstaal is een thriller over patholoog-anatoomassistent Cassie Raven en het eerste deel van de Cassie Raven-serie van A.K. Turner. Cassie hoort de doden praten. We moeten alleen luisteren.

Ontmoet Londens meest intrigerende patholoog-anatoom assistent in Lichaamstaal

Cassie Raven weet dat mensen haar baan maar raar vinden – waarom zou iemand lijken opensnijden? Maar zij weten niet wat Cassie wél weet, namelijk dat de doden gewillig prijsgeven wat er met hen is gebeurd.

Ze heeft al vele lichamen op haar snijtafel gehad, maar ze hoefde nog nooit het mes te zetten in iemand die ze kende. Iemand die heel veel voor haar betekende. De patholoog zegt dat haar dood een ongeval was. Maar het lichaam vertelt Cassie een ander verhaal…

9 november


Dogge en Billy zijn al vrienden sinds ze elkaar op zesjarige leeftijd in de buurtspeeltuin troffen. Vanaf hun twaalfde doorkruisen ze diezelfde wijk als runners voor de lokale drugsbende, aangetrokken door de belofte van snel geld. Maar als een van hen dat leven achter zich probeert te laten, merken de pubers dat ze verstrikt zijn geraakt in een veel te volwassen wereld. Een fatale confrontatie in die oude vertrouwde speeltuin is het onvermijdelijke gevolg.





9 november


Ik ben Carmen Prins, ex-foodvlogger en moeder van een tweeling. Ik woon op Terschelling. Ongeveer een maand voor kerst reed ik van een food-event in Amsterdam terug naar huis. Door wegwerkzaamheden verdwaalde ik en kwam terecht op een bedrijventerrein. Daar werd ik vanuit het niets aangereden. Het was niet mijn schuld en de bestuurder reed nog gewoon door ook. Ik hield er een nekblessure aan over. Thuis deed ik online aangifte van het ongeluk. Achteraf gezien had ik dat beter niet kunnen doen.





9 november


Wanneer Sadie Winter dood op het pad naast haar school wordt aangetroffen denkt iedereen dat ze van het dak gesprongen is — de laatste wanhoopsactie van een getroebleerd meisje. Maar dan overlijdt ook een jongen van diezelfde school. Rechercheur Kim Stone is ervan overtuigd dat dit niet zomaar tragische ongelukken zijn.

Als Kim en haar team het duistere web van geheimen binnen de school proberen te ontrafelen, blijkt een lerares de sleutel tot de waarheid bij zich te dragen. Vlak voordat ze haar zwijgen doorbreekt, krijgt ze een dodelijk ongeluk. Kim is bang dat meer kinderen op de school gevaar lopen en vreest voor het ergste scenario: is het mogelijk dat een van de leerlingen verantwoordelijk is voor de moorden?


10 november


Wanneer Iris en Gabriel terugkeren van vakantie wacht hun een nare verrassing: Laure, een vriendin van de twee, is in hun huis getrokken. Ze slaapt in hun bed, draagt de kleding van Iris en heeft zelfs de inrichting veranderd. Het blijkt dat ze haar echtgenoot heeft verlaten nadat hij een affaire had opgebiecht. Iris en Gabriel willen er zijn voor Laure, maar die gedraagt zich steeds vreemder. Haar aanwezigheid zet de verhoudingen op scherp en geheimen uit het verleden komen aan de oppervlakte. En dan wordt het breekpunt bereikt…




10 november


Hoe stevig sta jij in je schoenen, als daar een moord in wordt geschoven? Het dorpje Grimsbergen is in rep en roer wanneer de jonge vrouw Robin in het ziekenhuis wordt opgenomen. Volgens de politie heeft ze in een dronken bui haar buurjongetje doodgereden. Wanneer de autoriteiten een beeld van het ongeval schetsen, weet Robin zeker dat er iets niet klopt: ze heeft namelijk nog nooit een druppel alcohol gedronken. Steeds meer mensen twijfelen aan haar verhaal, maar ook Robin begint twijfels te krijgen over wat er precies gebeurd is. Intussen probeert de lokale dominee het verdeelde dorp samen te houden, maar er komen steeds meer geheimen naar boven. Samen met de enkele mensen die nog in haar geloven, gaat Robin op zoek naar de waarheid. 



9 november


De herfst is net ingetreden in Åre, een chic skigebied op de grens met Noorwegen. Hoewel er nog toeristen rondlopen, is de lokale bevolking al begonnen met plannen maken voor de lange donkere wintermaanden. Ver weg van de luxe restaurants en dure winkels van Åre liggen enkele plattelandsdorpen. Het is er zo afgelegen dat wanneer een jonge vrouw vermoord wordt aangetroffen in de bossen niemand veel over het slachtoffer lijkt te weten, en ook de politie toont weinig interesse in de zaak.

Vera Bergström is onlangs ontslagen na een carrière van dertig jaar als verslaggeefster bij de plaatselijke krant, en – een ongeluk komt nooit alleen – ze is net verlaten door haar man. Om nog iets van haar leven te maken duikt ze op de moordzaak. Als Vera het verleden van de dode vrouw onderzoekt, wordt duidelijk dat de banden van het slachtoffer met het gebied dieper en donkerder zijn dan de meeste mensen vermoeden. Vera raakt steeds meer geobsedeerd door de vraag wie de vrouw was, wie haar vermoord heeft en waarom. Maar het duurt niet lang voordat ze zelf ook gevaar loopt.

1 opmerking:

  1. Mis nog De Botanist van Craven in het lijstje.
    Zou morgen eindelijk verschijnen.

    BeantwoordenVerwijderen