dinsdag 5 september 2023

De roep terug van Ann Cleeves


 Noord-Devon, aan de kust waar twee rivieren samensmelten en de zee in stromen. Inspecteur Matthew Venn staat buiten de kerk waar zijn vaders afscheidsdienst plaatsvindt. Op de dag dat Matthew de strenge evangelische gemeenschap verliet waarin hij opgroeide, raakte hij ook zijn familie kwijt.

Als hij wegloopt, gaat zijn telefoon. Er is een lichaam gevonden op het strand. Een man met een tatoeage van een albatros in zijn nek, om het leven gebracht door steekwonden. De zaak zal Matthew terugbrengen naar de mensen en plaatsen uit zijn verleden. En terwijl dodelijke geheimen aan het licht komen, komt Matthews nieuwe leven gedwongen in botsing met de wereld die hij achtergelaten dacht te hebben…

'De roep terug' is het eerste deel van een nieuwe serie met inspecteur Matthew Venn in de hoofdrol. Het verhaal begint al redelijk snel mysterieus: een dode man wordt gevonden op het strand en het is overduidelijk dat hij is vermoord. Matthew wordt op deze zaak gezet en hij gaat op zoek naar de dader.

Je leest ook over het privéleven van Matthew en zijn partner. Het blijkt namelijk dat Matthew in het verleden het nodige heeft meegemaakt en hierdoor voel je ook een bepaalde spanning tussen hem en andere mensen.

De zaak van de vermoordde man wordt steeds vreemder en niet veel later raakt er ook een vrouw vermist. Heeft deze vermissing met de moordzaak te maken?

'De roep terug' is een langzaam opbouwend verhaal. De spanning is in het begin redelijk aanwezig, maar zwakt daarna enigszins wat af. Toch blijft het boeiend, omdat na een tijdje de vrouw vermist raakt. Door de fijne schrijfstijl vond ik het verhaal zeker interessant genoeg om door te lezen en ik was erg benieuwd naar de motieven van de dader.

Het einde vond ik goed in elkaar steken en ik had niet verwacht dat dit de reden van de moord zou zijn. Ook de dader had ik niet zien aankomen. Dit boek is dus zeker een aanrader, maar verwacht niet volop actie en spanning. Als je van een 'slowburner houdt raad ik je dit boek zeker aan!

Beoordeling: 3,5/4,0 kraaien

Silvie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten