dinsdag 4 juli 2023

Eiland van de verloren meisjes van Alex Marwood


 Voor de twaalfjarige Mercedes is La Kastellana de plek die ze thuis noemt; een prachtig eilandparadijs onaangetast door de moderne wereld. Maar wanneer multimiljonair Matthew Meade met zijn verwende dochter Tatiana arriveert, verandert alles. De Meades brengen onvoorstelbare welvaart en succes met zich mee. Helaas is de prijs die de eilandbewoners en Mercedes daarvoor moeten betalen veel hoger dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen. De meisje verdwijnen één voor één…

Dertig jaar later is Robin wanhopig op zoek naar haar zeventienjarige dochter Gemma, die al meer dan een jaar wordt vermist. Gemma zou zich op La Kastellana moeten bevinden, een luxe-eiland dat enorm veel toeristen trekt. Maar niemand blijkt bereid haar te helpen in haar zoektocht en Robin is bang dat de tijd om haar dochter nog terug te vinden begint te dringen.

'Eiland van de verloren meisjes' wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Zo lees je over het eiland in 1985. Je leert hier Mercedes en haar zus Donatella kennen. Ook lees je over multimiljonair Matthew en zijn dochter Tatiana.

Vervolgens zitten er ook hoofdstukken tussen over Robin en Gemma. Robin komt naar het eiland toe omdat ze denkt dat haar zeventienjarige dochter hier rondhangt. Ze is al een jaar vermist en Robin maakt zich grote zorgen. Je leest soms ook stukken over Gemma zelf en hierdoor kom je erachter hoe de relatie tussen haar en Robin was én waar ze al die tijd uithangt.

Het verhaal komt zéér langzaam op gang en als ik heel eerlijk ben vond ik alleen de stukken over Gemma interessant. De rest was voor mij echt te langzaam en er gebeuren heel weinig dingen. Het was voor mij dan ook een behoorlijke struggle om door het boek te komen.

De flaptekst klonk erg interessant, maar het verhaal was gewoon niets voor mij, dus dat vind ik heel erg jammer!

Beoordeling: 2,0/2,5 kraaien (omdat ik Gemma wel een interessant personage vond).

Silvie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten