maandag 13 februari 2023

Schaduw van Ben Kegels

 


De familie Zukic oogt voor de buitenwereld als het perfecte gezin. Ivan Zukic runt een succesvol bedrijf, zijn vrouw Claire is een knappe, toegewijde huismoeder en hun kinderen doen het alle drie uitstekend op school. Maar achter die façade van uiterlijk succes kampt Claire al enkele jaren met psychische problemen. Problemen die met de dag erger lijken te worden en als een sluipend gif langzamerhand de andere gezinsleden infecteren.

Als Claire ook nog eens merkt dat er nacht na nacht een donkere schaduw rondom hun huis sluipt, dreigt de situatie helemaal uit de hand te lopen.

Ben Kegels was voor mij nog een onbekende auteur, maar hij heeft mij aangenaam verrast. ´Schaduw´ zit namelijk vol spanning en er gebeuren continu dingen. Je leest vanuit verschillende personages: Ivan Zukic, die zijn eigen bedrijf runt, zijn vrouw Claire die psychische problemen heeft. Maar ook dochters Sara en, Lina en zoon Cas leer je beter kennen. En dan is er nog die vervelende buurman met zijn agressieve hond.

De schrijfstijl van Ben is super fijn en ik vloog dan ook door dit verhaal heen. Eigenlijk is er vanaf het begin al een bepaalde spanning en dit blijft zo tot het einde. Claire ziet namelijk 's nachts een schaduw rond het huis lopen en de vraag is wie diegene is. Ook gebeuren er volop spannende dingen in het leven van haar man en haar dochter Sara. En hierdoor blijft elk personage erg interessant. Het einde is ook verrassend en behoorlijk heftig!

Mijn conclusie is dat ik enorm van dit verhaal heb genoten en ik kijk dan ook zeker uit naar het volgende werk van deze auteur!

Beoordeling: 4,0 kraaien

Silvie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten