woensdag 30 maart 2022

Gouwe ouwe met Vergelding van Jilliane Hoffman

 



Vergelding is het eerste boek in de CJ Townsend serie van Jilliane Hoffman. Het is uitgebracht in 2004.

De cover laat het onderste gedeelte van het gezicht van een vrouw zien. Haar mond en een gedeelte van haar neus worden fel verlicht. Op haar lippen zit, vermoedelijk, bloed. Door haar eenvoud, maar ook het o zo duidelijke beeld en de felrode kleur roept de cover gelijk vragen op. Wat is er gebeurd? Waar ligt ze? Waarom bloed ze?

Het boek is opgebouwd uit 2 delen. 1 in het verleden en 1 in het heden. In het verleden maken we kennis met Chloe Larson. Ze studeert advocatuur in New York. Op een avond verandert haar leven in een ware nachtmerrie. Een lange nacht waarin Chloe haar leven niet zeker is. Ze wordt zwaar mishandeld en verkracht door een man met een clownsmasker op. Als de zon op komt laat hij haar zwaargewond en getraumatiseerd achter. Dit deel wordt gedeeltelijk verteld vanuit de man met het clownsmasker en gedeeltelijk vanuit Chloe. Ondanks het feit dat het niet wordt vermeld is het meer dan duidelijk vanuit welke personage het hoofdstuk verteld wordt.

Het boek maakt een sprongetje in de tijd. Het is 12 jaar later. De politie heeft na een jarenlange zoektocht Cupido gearresteerd. Een seriemoordenaar die vrouwen op gruwelijke wijze martelt, verkracht en vervolgens vermoordt. CJ Townsend is de openbare aanklager die er in de rechtszaal voor moet gaan zorgen dat Cupido de straf krijgt die hij verdiend. Dan blijkt dat Cupido een oude bekende is van CJ. Oude wonden worden opengereten en CJ zoekt hulp bij haar oude psycholoog.

CJ start haar eigen onderzoek naar Cupido en probeert angstvallig haar verleden met hem verborgen te houden. Cupido heeft haar echter ook herkend en doet er samen met zijn advocaat alles aan om vrijgesproken te worden. CJ komt steeds dichter bij de waarheid en brengt zichzelf hiermee opnieuw in gevaar…..

Vergelding is vlot geschreven en nodigt hierdoor uit tot verder lezen. De personages worden goed beschreven. Zowel qua uiterlijk als wat hun gedachtengang betreft. Het privéleven van CJ loopt als een rode draad door het verhaal. De gebeurtenissen worden levensecht verteld. Een goede spannende verhaallijn met aan het einde een verrassende climax. Onder de pen van Jilliane Hoffman komt het boek tot leven.

Op alle fronten is het boek af. Dit boek heeft me gegrepen en niet meer losgelaten. Ik ben benieuwd naar de verdere avonturen van CJ, en zal dan ook zeker nog meer boeken gaan lezen uit deze 4 delige serie. Vergelding is met recht een Gouwe Ouwe en krijgt van mij dan ook 5 Vette Kraaien.

Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten