zondag 19 december 2021

Cheffies special met Valse getuige van Karin Slaughter


Cover:

Jacqueline
De cover is eenvoudig maar roept zeker door de titel ‘Valse getuige’ en de nepwimpers die in een glas naar beneden dwarrelen vragen op. Want nepwimpers worden meestal door een vrouw gebruikt maar of dat nu ook zo is. Waarschijnlijk niet.

Ink
Ik vind het een opvallende cover die ik in de winkel snel in het vizier zou hebben. Een groot glas met 2 dwarrelende valse wimpers.
Gaan travestieten een rol spelen?

Verwachting:

Jacqueline
De tekst ‘hij zag wat je deed. Hij weet wie je bent…’ Dat klinkt al erg spannend! Ik verwacht dan ook dat Karin weer zo’n realistisch verhaal heeft bedacht met actuele onderwerpen dat het leeft in mijn hoofd en ik het boek eigenlijk niet weg kan leggen.

Ink
Veel geweld, maatschappelijke kwesties en genieten.

Bij 100 pagina’s:
Jacqueline
Na het lezen van de proloog had ik al zoiets van OMG en gadver! En hoe weet Andrew wat Leigh heeft gedaan. Althans die indruk wekt hij dat hij het weet. Misschien hing er in de keuken ook wel een camera opgehangen door de vrouw van Buddy. Die zo’n hekel heeft gekregen aan andere vrouwen en haar zoon van jongs af aan heeft gemanipuleerd dat hij…… ik draaf wel wat door he. Is zomaar een gedachtenspinsel van mij. Maar ben toch benieuwd waar dit verhaal naar toe gaat…. Ik ben er met mijn hoofd al mee bezig hahaha zie mijn verwachting.

Ink
Het is nu niet bepaald dat je weet hoe het inelkaar gaat zitten. Man man, wat is er allemaal aan de hand en wat wil ik het graag weten.

Uit=> eerste reactie:

Jacqueline
Jemig wat een heftig verhaal. En wat heeft de auteur dit weerzinwekkend en actueel onderwerp realistisch en gedetailleerd beschreven! De haren gingen me rechtop in mijn nek staan waarbij ik me al lezende realiseerde dat pedofilie nog steeds dagelijks gebeurd, walgelijk! Gadverdegadver

Ink
Poe! Ik was echt even van mijn voeten geblazen. Wat een mooi einde zeg: ontroerend en wat een heftig verhaal weer.

==============================

Het verhaal
Wanneer Callie 14 jaar is en Buddy, de vader van Trevor, waar Callie oppast weer niet met zijn handen van haar af kan blijven gebeurt er iets vreselijks. Callie belt in paniek haar zus Leigh en samen zorgen ze voor een gruwelijke oplossing. Wanneer 20 jaar later Andrew Tenant een advocaat nodig heeft voor de daden (verkrachting, mishandeling en moord) waarvan hij wordt beschuldigd wil hij dat Leigh hem verdedigd. Waarom hij dit wil wordt al snel duidelijk. Andrew, die vroeger Trevor genoemd werd, weet namelijk wat er vroeger is gebeurd en chanteert Leigh hiermee. Leigh komt al snel achter dat Andrew een gevaarlijke psychopaat is en dat hij het leven van haar en haar gezin maar ook die van Callie op een vreselijke wijze kapot wil maken. Andrew herinnert Leigh aan de daden van vroeger, chanteert haar en intimideert daarnaast niet alleen haar maar ook haar gezin. Hij is nog op zoek naar Callie maar die heeft hij nog niet kunnen vinden. Leigh gaat op zoek naar het antwoord op de vraag hoe Andrew weet wat er vroeger is gebeurd. Dit is niet zonder gevaar en niet alleen voor haar en haar zus Callie!


Jacqueline
Het verhaal ‘Valse getuige’ van Karin Slaughter heeft een tijdje ongelezen in kast gelegen en toen de andere helft van de Cheffies Special voorstelde om dit boek te lezen voor een duorecensie zei ik gelijk JA!
De auteur is een van mijn favorieten en dus blij dat ik eindelijk dit boek kan gaan lezen.

Ink
Raar hoe een boek van een van je favoriete auteurs ongelezen in de kast blijft staan. Altijd kwamen er andere boeken tussendoor die moesten. Deze ‘Valse getuige’ wilde ik bewaren als ik heerlijk relaxt, zou kunnen lezen en genieten. Toen dat moment maar niet aanbrak en hoorde dat de andere chef met het zelfde probleem zat, besloot ik dat dit een ideaal boek was voor een Cheffies Special.

Jacqueline
Genesteld in mijn stoel, beentjes omhoog, klaar om lekker te gaan lezen. En toen….. las ik de proloog en wat walgde ik van wat ik las (en dat was nog maar het begin van het boek, wat gaat dit verhaal nog meer voor walgelijks brengen?) Ik heb ook echt wel even nagedacht of ik wel verder wilde lezen. Zoals ik al aangaf heb ik meerdere boeken van Karin Slaughter gelezen en het antwoord op die vraag was dan ook ja. Want zo nieuwsgierig als ik ben wilde ik natuurlijk weten waarom de auteur er voor heeft gekozen om een pedofiel als personage in haar verhaal op te nemen. Aan de andere kant schrijft Karin wel vaker over actuele problemen en verknipte personages waarover je in de krant leest.

Ink
Tja, die proloog. We zijn begonnen hoor. Dit gaat weer een echte Slaughter worden. Bam! Hatseflats.

Jacqueline
Zoals ik gewend ben zijn de personages goed uitgewerkt, Karin weet op een meesterlijke wijze gruwelijke situaties zo weerzinwekkend te beschrijven dat mijn nekharen er van overeind gaan staan en dat ik echt denk van gadverdegadver. Bijvoorbeeld de vreselijke wijze waarop Andrew Leigh chanteert, intimideert maar ook manipuleert. Maar niet alleen Leigh want via Leigh komt hij ook aan haar gezin en zus Callie. Echt wat een afschuwelijke kerel (en dan zeg ik het netjes). Ik heb zitten walgen van die vent maar ben ik ook erg boos op hem geweest, ik kon hem wel wat doen, wat een smeerlap. Daarnaast schrijft Karin dan ook een situatie waarin Walter (ex-man van Leigh) over de rooie gaat en daardoor bijna een moord begaat. Dit is dan weer op zo’n wijze beschreven dat ik daar begrip voor op kan brengen. 

Ink
Slaughter kan als weinig anderen personages en situaties zo schetsen dat je ze bijna als echte personen gaat zien. Je maakt je kwaad, je knijptje ogen af en toe dicht, omdat een situatie frustrerend of te smerig is.

Jacqueline
‘Valse getuige’ is spannend en een verhaal dat echt veel verschillende emoties oproept. Hoe gruwelijk en walgelijk het in sommige situaties ook is en ik die met verbazing heb zitten lezen, heeft het verhaal zo’n aantrekkingskracht op mij dat ik niet eerder rustig ben nadat ik weet hoe het afloopt. En die afloop? Ook dat is een ongelofelijke verrassing maar een einde waar ik me zeker in kan vinden.

Ink
‘Valse getuige’ is een boek wat ik razendsnel uitlas, ook al zaten er stukken in die de spanningsboog lieten instorten. Het hele verhaal over drugs en medicatie had van mij niet zo ellenlang gehoeven en ben ik schuin doorheen gegaan. Het waarom is mij ook niet helemaal duidelijk waarom hier voor gekozen is. En ik geef ook eerlijk toe dat ik de cover niet snap. Ben ik nu heel dom? Vast.

Jacqueline
Wanneer je aan mij mij vraagt of ik alles goed vind aan ‘Valse getuige’ dan is dat niet zo want de omschrijvingen van de medicatie en het verkrijgen ervan is verschillende keren zo gedetailleerd beschreven dat dit van mij echt beknopter mag, maar dat is dan ook het enige minpuntje. Voor de rest heb ik genoten van de meesterlijke wijze waarop Karin Slaughter over zaken kan schrijven waarbij ze alle emoties die daarbij horen, sommige in een hele heftige reactie, bij mij los kan maken!

4,5 Kraaien

Ink
Bij de laatste paar titels van Karin Slaughter zijn er liefhebbers en afhakers. Het blijft een kwestie van smaak, maar voor mij zijn de boeken van de auteur ware thrillers waar ik mijn nageltjes bij afkluif en opnieuw kijk ik uit naar de volgende.

4,5 Kraaien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten