vrijdag 10 september 2021

Dubbelspel van James Patterson

 


Wanneer in een auto de vermoorde en beroofde lichamen van Kay Willingham, ex-vrouw van de vice-president van Amerika, en haar minnaar, Randall Christopher, de plaatselijke schooldirecteur, worden gevonden, is dit voer voor de pers. Alex Cross, betrokken bij het onderzoek, voelt zich echter ook betrokken bij beide overlijdens. Samen met zijn collega’s vat hij de zoektocht naar de daders aan. Een zoektocht die niet zonder gevaar is en die hen leidt naar een wereld vol leugens en geheimen.

 

James Patterson is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers. Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women’s Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Een aantal van zijn boeken werden verfilmd. Patterson is fulltime auteur maar zijn methoden bleven niet altijd onbesproken. Hij maakt namelijk gebruik van een groep co-auteurs waardoor hij zijn boeken met een indrukwekkende snelheid kan publiceren. Patterson schenkt erg veel aandacht aan leesprojecten waarbij hij het lezen bij alle doelgroepen wil stimuleren.

 

‘Dubbelspel’ is alweer het 28ste boek in de Alex Cross serie. Naar gewoonte is het een erg actief verhaal. Door de opbouw van het boek in de typische korte hoofdstukken geeft dit nog sterker het gevoel van snelheid en actie. Verschillende situaties volgen mekaar goed op, zonder de tijdlijn in de war te brengen. Bovendien creëert Patterson 3 verhaallijnen in ‘Dubbelspel’ waar simultaan aan gewerkt wordt. Het maakt het verhaal complexer, maar daardoor ook interessanter.

Als lezer word je van bij het begin in het verhaal gezogen en ga je mee op onderzoek. Het verhaal op zich is niet superspannend maar bevat wel de nodige spannende elementen.
Het plot daarentegen is verrassend en zal voor de meeste lezers vanuit onverwachte hoek komen.

Patterson laat zijn personages groeien doorheen zijn verhalen. Je kan je de vraag stellen of het daarom nodig is om de serie vanaf boek 1 te lezen. Voor de verhaallijn is het in ieder geval niet nodig. Wil je als lezer echt de volledige evolutie van de personages meemaken, dan is het beter van wel (maar het is zeker geen must).

‘Dubbelspel’ is wederom een heerlijk boek in de Alex Cross serie. Zelfs in dit 28ste deel slaagt Patterson er met gemak in de lezer te boeien en mee te nemen in het verhaal.   

 

4 Kraaien
Ilse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten