vrijdag 9 juli 2021

Het rode dossier van Ronald van der Pol

 


Op een verlaten parkeerterrein van een transportbedrijf wordt de zoon van de Russische zakenman Sergei Morozov vermoord. Rechercheur Gerard van Dongen gaat de zaak onderzoeken. Echter lijken alle aanwijzingen te wijzen naar Gerard als dader. Hij besluit te gaan onderduiken in plaats van zich te melden, dit omdat hij denkt zelf het onderzoek beter te kunnen doen dan zijn bevooroordeelde chef. Intussen krijgt hij regelmatig berichten die hem helpen bij de zaak. Deze anonieme zender heeft echter wel Gérards vriendin ontvoerd.

Een plus een optellend blijkt er een connectie te zijn tussen de huidige zaak en een politie-inval van 14 jaar geleden waar de zaak verraden was en er agenten stierven. Gerard raakte bij die inval zwaargewond. Bij deze zaak was wederom de Russische zakenman betrokken.
Daarnaast overleed toen Gérard zijn vriendin bij een auto-ongeluk welke nooit opgelost is. Hij kan zich weinig van die tijd herinneren.

Gérard loopt in de huidige zaak tegen muren aan, want de dossiers in de politiearchieven van toen zijn geheim en hij kan dus niet bij de informatie.
Hij schakelt de hulp in van oud-collega Frank.

Heerlijk hoe deze auteur alle puzzelstukjes langzaam tot 1 geheel voor je neus op papier legt. Hoe alle zaken verband met elkaar houden en dat dit op een geloofwaardige manier wordt geschreven. Het boek is spannend en zeer leesbaar.

Samen met het laatste boek van een Tjeerd Langstraat of Yvonne Franssen is dit weer een boek die je het zo gunt een groot lezerspubliek te bereiken. Ik vind het soms onbegrijpelijk wat wel uitkomt bij een grote uitgeverij en deze pareltjes niet.

Spanning 4
Leesplezier 5
Plot 4
Psychologische ont 4
Originaliteit 4

Dikke 4 kraaien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten