maandag 8 maart 2021

Minnaar van Ilse Ruijters


 De titel maakte mij een beetje huiverig om te gaan beginnen. 

Gingen we een enorme lading heteroseks over ons heengestrooid krijgen? Ja! 

Was het erg? Het was even wennen.


Het punt is natuurlijk dat voor de doorsneelezer een vrij opwindend verhaal wordt neergezet. Maar wat nu zo goed door Ilse Ruijters wordt gedaan, is dat ook ik mee kon gaan in het verhaal hoe Nina zich verliest onder de aandacht en de vele seksuele uitspattingen (ik dacht van ik gooi er eens een keurig woord in) van haar jonge minnaar. Zo jong dat het een vriend van haar zoon is. Nee, niet minderjarig maar een 20er surfdude, zoals je een echte kitesurfer voor je ziet: lang haar, gespierd enz. enz.

Op het moment dat ze vindt dat ze ermee moet stoppen en zich weer op het huwelijk met Nick moet richten, blijkt
Søren daar niet zo van te zijn gecharmeerd. Hij staat onverwachts bij haar werk, haar sportschool, haar huis en stuurt dwingende berichtjes. Vervolgens zorgt hij dat langzaam alles ontspoort, zo wordt haar man door goed geschoten foto's beschuldigd van misbruik van een minderjarige. Niet goed voor zijn gewenste politieke loopbaan. 

Stap voor stap mengt de jonge man zich in haar gezinsleven. Het moment dat Nina zou kunnen opbiechten wat er speelt, laat ze voorbij gaan.

Ze gaat op onderzoek uit en komt steeds meer tot de ontdekking dat deze gast minder leuk is dan hij leek. Heel veel minder leuk. Creepy zelfs.
Door gesprekken met bekenden van hem, ontwikkelt er zich een persoonlijkheid waardoor ze moet gaan redden wat te redden valt.
En welk aapje schiet nog uit de mouw als ze haar man probeert te gaan redden? En dan eindigt het boek met een open einde en heb ik bijna medelijden met de hoofdpersoon.

Echt dit boek las als een tierelier: korte hoofdstukjes waarin zoveel gebeurt, het cliché van de rollercoaster laat ik eens achterwege, en de zalige leesbare schrijfstijl van Ilse zorgde er voor dat ik ‘s avonds begon en het om 4 uur ‘s nachts het boek dichtsloeg. Het had me dus te pakken. Meer leesplezier kan je bijna niet bedenken. Alle ingrediënten van een vrouwenthriller zijn aanwezig, maar het is meer dan dat. Het stijgt namelijk hoog boven de gemiddelde vrouwenthriller uit.

Vette 4,5 kraaien

Flip

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten