woensdag 3 maart 2021

Buiten zijn boekje met Yves Peirsman


 Welk boek heb je niet uitgelezen?

 Ik ben iemand die zelden een boek definitief opzijlegt. Een van de weinige boeken die ik niet heb uitgelezen, is 'De meester en Margarita', van Michail Boelgakov — een absolute klassieker, maar voor mij te ondoorgrondelijk.


Welk boek geef je graag kado?

 Ik probeer mijn cadeaus af te stemmen op de mensen aan wie ik ze geef, dus ik heb niet echt een favoriet waar ik vaak naar teruggrijp. Het laatste boek dat ik cadeau heb gegeven, is 'Het boek Daniel' van Chris de Stoop.


 Welk boek had je graag zelf geschreven willen hebben?

 Ik probeer de grens tussen romans en thrillers te verkennen, zoals bijvoorbeeld Donna Tartt met brio doet in 'De verborgen geschiedenis'.


Welk boek zal je later aan je eventuele kinderen zeker gaan voorlezen of heb je al voorgelezen?


 Ik herinner me nog dat 'De gebroeders Leeuwenhart' van Astrid Lindgren een diepe indruk op me heeft nagelaten.


Welk boek las je vroeger stuk?

 In mijn jonge jaren heb ik zowat alles van Anthony Horowitz verslonden.


Wat is jouw quilty pleasure op leesgebied?

 Diezelfde Anthony Horowitz, die tegenwoordig ook boeken voor volwassenen schrijft.


Welk boek las je ivm een hype en vond je tegenvallen?


 'De waarheid over de zaak Harry Quebert' van Joel Dicker vond ik sterk overroepen: een vergezocht detectiveverhaal in een weinig memorabele stijl.


Welk boek heb je om moeten lachen?

 'Grand Hotel Europa' van Ilja Leonard Pfeijffer bevat zoveel treffende, en vaak herkenbare, beschrijvingen van massatoerisme dat ik vaak luidop heb zitten lachen.


Yves Peirsman raakte besmet met het schrijfvirus toen hij als tiener genomineerd werd voor de Matilda Prijs van Uitgeverij Houtekiet. Ook in die tijd schreef hij detectiveverhalen met veel vaart en levensechte personages. 

Twintig jaar na de derde en laatste Matilda Prijs publiceert hij met 'De burgemeester' zijn eerste misdaadroman, opnieuw bij Uitgeverij Houtekiet. (Bron: YvesPeirmans.be)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten