vrijdag 22 januari 2021

Opgejaagd van Gabriel Bergmoser

 


Titel: Opgejaagd

Auteur: Gabriel Bergmoser

Uitgeverij: Luitingh- Sijthoff

Publicatiedatum: september 2020

Recensie door: Tamara

Kraaien: 3

 

Frank leidt een rustig leventje met zijn kleindochter, die tijdelijk bij hem logeert, op het platteland van Australië. Maar dan strompelt een zwaargewonde vrouw over de drempel van zijn tankstation, achtervolgd door een groep bloeddorstige jagers die haar koste wat kost willen omleggen.

Het tankstation wordt omgebouwd tot een fort, en nu moeten Frank en zijn klanten een bloederige strijd leveren met deze vreemde aanvallers. Want één ding is zeker: deze jagers stoppen niet totdat iedereen dood is.

 

‘De kogel ging dwars door zijn hersens en kwam er in een fontein van dik bloed aan de andere kant weer uit.’

 

Toen ik de flap las, kreeg ik meteen het idee dat dit of een goede thriller kan zijn of een van dertien in een dozijn horrorfilm. Tijdens het lezen kreeg ik ook het idee dat dit boek vanuit een slachtpartij film is geschreven. Ik kreeg een beetje het gevoel dat dit een mix was ‘Wrong turn’ en ‘The last house on the left’ films. Er bestaan aardig wat films met bloeddorstige Hillbilly's die in aftandse pick-up trucks rijden en alles doen wat niet mag.

 

Dit boek is daar ook geen uitzondering in. Als doorgewinterde horror fan werd ik niet warm of koud van lichamen die aan haken hingen of van de moordpartijen. Maar wanneer je geen fan bent van dit genre of niet (veel van) gekeken hebt, kan dit behoorlijk indrukwekkend zijn.

Mensen met een zwakke maag zal ik dit boek ook zeker niet aanraden. Er worden aardig wat mensen vermoord en veel bloedvergiet.

 

Wat ik wel miste in dit boek, was een beklemmend gevoel. Het voelen naderen van het onheil zeg maar. Ik miste ook de kleuren van het verhaal. Het bleef wat (opper)vlakkig allemaal.

Ook toen een halve familie werd afgeslacht....Het leek niemand wat te doen.

 

Het verhaal zelf leest wel lekker weg. Het is niet moeilijk geschreven, maar voor mij werd het soms wat verwarrend met de namen en in welke tijd ik me nu precies bevond. Het ging vaak van de ene persoon naar de ander en pas naar een paar zinnen had je door dat je niet meer bij Frank zat, maar bij Maggie.

 

Voor mij is dit boek een leuke poging geweest maar niet eentje die blijft hangen. (haha)

 

Spanning: 3

Originaliteit: 3

Psychologische ontwikkeling personages: 3

Leesplezier: 3

Schrijfstijl: 3

Plot: 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten