donderdag 21 januari 2021

Carpe diem van Deflo

 


Titel: Carpe Diem

Auteur: Luc Deflo

Uitgeverij: Pelckmans Uitgevers

Publicatiedatum: november 2020

Recensie door: Tamara

Kraaien: 2

 

Een welgesteld gezin wordt in het afgelegen landgoed Carpe Diem op beestachtige wijze vermoord. De moorden komen pas dagen later aan het licht en ondertussen zijn de meeste sporen uitgewist. Rechercheur Dirk Deleu heeft meer vragen dan antwoorden. Welke razernij dreef de dader tot deze gruwelijke slachtpartij? En waarom hield hij de tweejarige Jonas drie dagen langer in leven dan de rest van het gezin? Al snel komen afpersing, jaloezie en duistere familiegeheimen naar boven. Deleu staat voor de meest raadselachtige en complexe zaak in zijn met bloed, zweet en moorden doordrenkte carrière.

 

‘De plaats waar zijn rechteroog hoorde te zijn, was een bloederig, zwartbruin gat en het gelige gedeelte dat erdoorheen schemerde, waren stukken bot van de verbrijzelde oogkas.

 

Door de achterflap was ik enorm enthousiast om aan dit boek te beginnen! Eindelijk weer een goede spannende thriller. Maar ik vond hem enorm tegenvallen.

In het hele boek is geen spanning of nagelbijtende momenten te vinden en het werd voor mij al snel duidelijk welke kant het verhaal op zou gaan. En helaas had ik het bij het rechte eind.

 

Ik kon niet wennen aan Nadia. Ik vond haar wat puberaal overkomen en kon niet wennen aan het feit dat ze regelmatig “Goh” zei. Wat ik voor een inspecteur niet echt passend vind. (Ook al is dat blijkbaar heel normaal in België.) Net als het woord Dixit. Nog nooit van gehoord haha.

Maar ook bepaalde zinsdelen konden mij niet prikkelen als beeldlezer.

‘Woedend verfrommelde hij de krant, en gooide hem op de grond en staarde ernaar alsof het een giftige paddenstoel was.’ Ik heb werkelijk waar géén idee hoe je naar een giftige paddenstoel moet kijken.

 

Maar waar ik mij een beetje aan irriteerde was het langzame verloop van het verhaal, maar ook het plot. Ik vond de reden om een baby 3 dagen in leven te houden en dan toch besluiten om het te vermoorden erg zwakjes.

 

Het boek had veel mooier uitgepakt kunnen worden is mijn mening en sommige dingen hadden beklemmender beschreven kunnen worden.

Deflo moet hele mooie boeken op zijn naam hebben staan en ik heb meerdere recensies gelezen dat dit boek niet tot 1 van zijn beste behoord. Ook al heb ik geen ander boek van hem gelezen, kan ik me bijna niet voorstellen dat er nog een slechter boek van hem moet zijn dan deze.

 

Spanning: 2

Originaliteit: 3

Psychologische ontwikkeling personages: 2

Leesplezier: 2

Schrijfstijl: 2

Plot: 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten