maandag 11 januari 2021

De tweede vrouw van Astrid Witte

 


Titel: De tweede vrouw
Auteur: Astrid Witte
Uitgeverij: Ellessy
Jaar uitgifte: augustus 2020
Recensie door: Jaimy
Kraaien: 3

 

Gregoor is na de vermissing van zijn vrouw, anderhalf jaar geleden, toe aan een nieuwe relatie.
Hij schrijft zich in op dating-websites en neemt deel aan speeddates tot hij eindelijk Jessica ontmoet. Gregoor loopt hard van stapel en vraagt Jessica al snel om bij hem in te trekken.
Hij overlaadt haar met cadeaus en hoewel alles in sneltreinvaart gaat, stemt Jessica toe.
Iedereen is blij dat Gregoor zijn leven weer oppakt, want ondanks dat de politie nog steeds op zoek is naar Anette, denkt niemand echt dat ze nog levend gevonden wordt.
Maar als Gregoor Jessica met steeds raardere cadeaus verrast, vraagt men zich af of hij wel echt over Anette heen is. Langzaam gaan de alarmbellen af en de vraag wat er nu daadwerkelijk met Anette gebeurd is wordt steeds groter.

De tweede vrouw
 is een kort verhaal waar je snel in zit. Het is rap geschreven, met korte hoofdstukken en weinig personages. Deze zijn ook niet onnodig uitgediept, waardoor vooral Gregoor een mysterieus personage wordt.
Dit pas perfect bij het verhaal, want het is vrij snel te merken dat er iets niet aan de haak is.
De spanning neemt dan ook geleidelijk aan toe, met de piek aan het einde.
Waar je al snel door denkt te hebben hoe het in elkaar steekt, weet Astrid Witte toch hier en daar te verrassen. De plot is dan ook een beetje voorspelbaar, maar het motief verandert de zaak.
De tweede vrouw is een fijn kort verhaal, om even lekker in mee getrokken te worden. Zonder al te veel poes pas maar met een vlotte schrijfstijl en een prima plot.

 

1 opmerking: