zaterdag 17 oktober 2020

Buiten zijn boekje met Monica Haak


 Monica Haak kwam onlangs met het indrukwekkende Voor verdriet heeft niemand tijd. Een boek wat je bijna niet met drige tranen kan lezen. Vandaag beantwoordt zij de vragen van Buiten zijn of haar boekje.


Welk boek heb je niet uitgelezen?

Er zijn weinig boeken waar ik me niet toch doorheen geworsteld heb als ze me tegenstonden. Het meest bekende boek waar ik mee ben gestopt, ongeveer halverwege, is A Court of Mist and Fury van Sarah J Maas.


Welk boek geef je graag kado?

Ik denk dat iedereen instemmend zal knikken als ik Caraval van Stephanie Garber zeg. Menig persoon heb ik hiermee opgezadeld. Het is mijn favoriete serie ooit.


Welk boek had je graag zelf geschreven willen hebben?


Ik had de Julia en Jeremy duologie van Jessica Winter heel graag zelf geschreven willen hebben. Het zijn bijna de enige boeken die mij aan het huilen hebben gemaakt. Wat een prachtige boeken zijn dat, ik ben jaloers!


Welk boek zal je later aan je eventuele kinderen zeker gaan voorlezen?

Met het boek Adres Onbekend van Susin Nielsen ben ik heel blij. Het is een jeugdboek dat thema's als depressie bij moeder en dakloosheid aanpakt. Niet dat ik denk dat dit later de situatie van mijn kinderen en mij gaat zijn (hoop ik niet), maar dit soort boeken met belangrijke thema's op een begrijpelijke en behapbare manier ga ik denk ik op ten duur wel aan ze voorschotelen.


Welk boek las je vroeger stuk?

Ik heb de serie van de Boze Heks van Hanna Kraan helemaal kapotgelezen, evenals de heksenserie van Mary Schoon, Een bezemsteel in het fietsenrek, Heksengefluister en De Kleine Heks. Iemand was fan van heksen, geloof ik...



Welk boek las je ivm een hype en vond je tegenvallen?

Ik had dat heel erg met Wij leugenaars van E. Lockhart, maar ook heel recent gebeurde het nog met The Ballad of Songbirds and Snakes van Suzanne Collins.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten