zondag 31 mei 2020

Verwacht in juni, deel 5 en slot

Op 5 juni

Volgens de 42-jarige hoofdredacteur Katherine is de nieuwe stagiair Lily een typische millennial: verwend, hypercorrect en zelfbewust. Met haar tante als directeur heeft ze het bovendien maar gemakkelijk als nieuwkomer op de redactie. Lily ziet Katherine juist als een wezen uit een ander tijdperk: hiërarchisch, onaardig en denigrerend.
De komst van Lily op de redactie van het Women's Leadership-magazine verandert alles aan het leven van Katherine. Tot haar eigen ongenoegen raakt ze in de ban van de jonge vrouw, die haar pijnlijk herinnert aan haar eigen ouder worden en vervlogen ambitie. Lily doet poeslief, maar er klopt iets niet. Wanneer Lily toevallig vrienden wordt met háár man en opduikt op borrels met haar vrienden, begint Katherine nerveus te worden. Is zij paranoïde? Of wil Lily haar iets duidelijk maken?
'De stagiair' is een zenuwslopende en messcherpe thriller over giftige rivaliteit en het onbegrip tussen twee vrouwen uit andere generaties.


9 juni

Bijna 20 jaar geleden verongelukte Kersti's beste vriendin. Maar is zij gesprongen, gevallen of geduwd? De school stopte het in de doofpot, maar nu is Kersti vastbesloten de waarheid te achterhalen.

Dankzij een studiebeurs kan Kersti naar een prestigieuze kostschool waar de rich and famous hun kinderen heen sturen omdat ze hun ouders in de weg lopen. Daar raakt Kersti bevriend met de populaire Cressida. Als Cressida van een balkon valt – springt? geduwd wordt? – stopt de school de affaire in de doofpot. Schandalen kosten immers geld, en de ouders van deze scholieren willen niet lastiggevallen worden.

Twintig jaar later organiseert de school een reünie en nodigt bestsellerauteur Kersti uit als gastspreker. Kersti grijpt deze kans aan om de waarheid over Cressida's val te achterhalen. Waarom was Cressida zo geobsedeerd door de geruchten en verhalen over een geheim genootschap op deze school? Waarom kan Kersti dit niet loslaten? En hoeveel is ze bereid op het spel te zetten in haar zoektocht naar antwoorden?


Een pageturner van de auteur van "Het huis voor ongewenste meisjes', voor de lezers van "De verborgen geschiedenis' van Donna Tartt en "Het feest' van Elizabeth Day.


30 juni

De moeder van Maya werkt in een tbs-kliniek en maakt opeens veel meer overuren dan vroeger - waarom gedraagt ze zich zo raar? Als Maya op een dag de krant leest, krijgt ze het antwoord: in het artikel wordt gesproken over grensoverschrijdend gedrag door een medewerker van de tbs-kliniek in haar woonplaats. Die medewerker is zonder twijfel Maya's moeder. Ze heeft een affaire met een tbs'er, en hij kan elk moment vrijkomen.
Als Maya's moeder doodleuk verkondigt dat die gevaarlijke moordenaar bij hen komt wonen, is de maat voor Maya vol. Hij moet weg. Koste wat het kost.








16 juni

In het kleine dorpje Crest staat al sinds mensenheugenis een klooster dat enkel door vrouwen wordt bewoond. Als de jonge politieagent Bénoit een verdachte bestuurder en een verward kind aanhoudt, weet hij nog niet dat hij aan het begin staat van de grootste zaak van zijn leven en dat het geheimzinnige klooster er een centrale rol in speelt. De duistere waarheid over de groep vrouwen komt op akelige wijze naar boven als er een reeks mannenlichamen wordt opgegraven…










19 juni

Caro Westerhof is een jonge alleenstaande vrouw die na de dood van haar man Cas alles doet om haar leven en dat van hun twee dochtertjes weer op de rails te krijgen. Ze kan nog steeds contact leggen met Cas, over de dood heen, en dat maakt haar pijn een stuk draaglijker.
Wanneer Caro op een avond een wandeling maakt, ontdekt ze tussen de bomen de schimmen van een jonge vrouw en een baby. Ze begrijpt eerst niet wat ze ziet en wat de verschijningen betekenen, maar de stemmen in haar hoofd dringen aan en laten haar niet los.
Wie zijn deze verschijningen? Waarom zwerven zij rond in dit bos? En belangrijker nog: waarom tonen zij zich aan Caro? Caro beseft dat ze haar gave om contact te leggen met de doden niet zomaar kan negeren. Maar zonder dat ze het weet, zet ze iets in werking dat niet meer te stoppen is.
Anja Feliers is een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Huid tegen huid is het vervolg op Wat hij mij zei, het eerste deel in de nieuwe reeks rond medium Caro Westerhof.


23 juni

Menselijk, eerlijk en bruut. In Gebroken verenigt Don Winslow de belangrijkste thema's binnen de misdaad – corruptie, wraak, rechtvaardigheid, verlies, verraad en schuld – in zes geweldige verhalen. Dit boek neemt je mee in een wereld van professionele dieven, politieagenten, draaideurcriminelen, privédetectives, drugsdealers en verloren zielen in de nacht.









2 juni

In de luxueuze omgeving van de prachtige Riviera Maya in Mexico is het exclusieve resort gevestigd van artsenechtpaar Miles en Grace Markell. Te midden van de zon en de zee wordt hier relatietherapie gegeven aan echtparen die het zich kunnen veroorloven. Voor de meeste is dit de laatste kans om hun huwelijk te redden.
Als de stellen van start gaan met het intensieve relatietherapieprogramma, blijkt al snel dat Miles en Grace minder perfect zijn dan ze doen voorkomen. En als de therapeuten en hun gasten worden overvallen door noodweer en geïsoleerd raken van de buitenwereld, neemt niemand het meer zo nauw. Onzekere uren volgen en gevoeligheden worden geopenbaard. Geen huwelijk blijft onaangetast. En dan verdwijnt Miles Markell… Wie is nog loyaal naar wie?

De laatste toevlucht is een nagelbijtend en boeiend verhaal over relaties en elkaar trouw blijven, maar vooral over leugens en dodelijke geheimen die koste wat het kost verborgen moeten blijven.
Met zijn kenmerkende mix van psychologisch inzicht, humor, actie en een geweldige literaire pen schreef Don Winslow een boek dat voorbestemd is een klassieker te worden in het misdaadgenre.



26 juni

Het is de 28-jarige Jolijn gelukt haar leven in te richten zoals ze het zelf graag ziet. De enige dissonant vormt haar relatie met de getrouwde Bastiaan; een obstakel op haar uitgestippelde pad dat ze graag opgelost zou zien. Het lijkt te lukken en het geluk lacht haar toe, tot de eerste tegenslag zich aandient en dat blijkt het begin van een reeks te zijn. In eerste instantie houdt Jolijn vast aan toeval en pech, tot er een moment komt dat ze niet meer kan ontkennen dat iemand het op haar heeft gemunt. Maar hoe kan ze terugvechten als ze niet weet tegen wie en waarom? Zal Jolijn tijdig achterhalen hoe ver de onbekende zal gaan en hoe groot het gevaar is dat ze loopt?






15 juni

''Caroline Cashion is zevenendertig, mooi en intelligent, en doceert Franse literatuur aan de universiteit. Maar dan stort haar wereld in als er bij een mri-scan een kogel wordt ontdekt in de achterkant van haar nek. Caroline is verbijsterd, ze herinnert zich niet dat er ooit op haar is geschoten (en zoiets vergeet je toch niet?). Haar ouders bekennen schoorvoetend dat ze haar geadopteerd hebben toen ze drie jaar was, nadat haar biologische ouders in hun eigen huis vermoord werden. Caroline was erbij en raakte gewond.
Caroline gaat op zoek naar de waarheid. Waarom werden haar ouders vermoord? Waarom leeft zij nog? Koortsachtig probeert ze haar verleden te ontrafelen voordat de moordenaar haar opspoort.''







Geen opmerkingen:

Een reactie posten