zaterdag 30 mei 2020

Verwacht in juni, deel 4

Op 19 juni

Zoë Janssen is rechercheur en profiler op het eiland Goeree-Overflakkee. Tegelijkertijd is ze het ultieme doelwit van de voortvluchtige crimineel Sven van der Linde.
Na een levensbedreigend avontuur in Engeland vecht Zoë in Volkerak om haar normale leven terug te krijgen. Beveiligers zwermen om haar heen en Sven blijft haar gedachten beheersen. In Volkerak ontdekken we hun geschiedenis. Ook wordt Zoë als profiler betrokken bij een intrigerende moordzaak in Heerenveen. Kan ze deze wel oplossen nu ze zoveel aan haar hoofd heeft? En wat moet ze met de speedboot die dobberend op het Volkerak wordt gevonden? Zal Zoë zich staande weten te houden terwijl ze langzaam richting de afgrond wordt geduwd?
Nog geen halfjaar geleden beleefde Tica Morgan haar debuut als thrillerschrijfster met een digital only-serie voor Kobo Originals die onmiddellijk online de bestverkochte en meestgelezen Nederlandse serie werd en nu nog steeds hoog in de toptien staat. In haar nuchtere en bondige stijl blaast Tica Morgan de whodunnit weer fris nieuw leven in.



4 juni

Na de onafhankelijkheidsverklaring van Rhodesië is Craig Mellow naar Amerika vertrokken, waar hij een gevierd bestsellerauteur is. Maar hij is de roem zat en hij mist zijn thuisland. Hij besluit terug te keren om de oude familielanderijen in ere te herstellen, maar dat blijkt lastiger dan gedacht. Rivaliserende stammen zijn weer met elkaar in conflict geraakt en Craig moet niet alleen vrezen voor zijn land, maar ook voor zijn leven.
Met deze nieuwe editie van Een luipaard jaagt 's nachts zijn alle avonturen uit de Ballantyneserie weer leverbaar.






18 juni

Hoe kan iemand zowel dood als levend zijn? Die vraag moet rechercheur Washington Poe beantwoorden als het slachtoffer van een brute moord ineens weer levend opduikt.



Zwarte zomer van M.W. Craven is een thriller voor de liefhebbers van Daniel Cole en M.J. Arlidge. Het is het begin van een bloedspannende nieuwe thrillerserie met rechercheur Washington Poe in de hoofdrol.


Jared Keaton: sterrenchef, charmant, charismatisch, psychopaat... En veroordeeld voor de brute moord op zijn dochter Elizabeth. Haar lichaam is nooit gevonden, en Keatons veroordeling is grotendeels gebaseerd op de getuigenis van rechercheur Washington Poe.



16 juni

Een intelligente, verrassende thriller van een nieuwe auteur om rekening mee te houden. Voor de liefhebbers van Gillian Flynn, Karin Slaughter en Lisa Gardner en de Netflixserie YOU.

Toen Angela Wong, een van de populairste meisjes van de school, 16 jaar oud was, verdween ze van de een op de andere dag spoorloos. Niemand weet wat er met haar is gebeurd, noch Geo, haar beste vriendin, noch Kaiser, die bevriend was met beide meisjes.

Veertien jaar later worden Angela's stoffelijke resten gevonden in de bossen bij Geo's ouderlijk huis. Kaiser, nu rechercheur in Seattle, lijkt de zaak eindelijk te kunnen oplossen. Angela was een van de slachtoffers van de beruchte seriemoordenaar Calvin James.

Destijds was Calvin Geo's eerste liefde. Ze droeg zijn duistere geheimen met zich mee tot het bewijs rond zijn daden haar in de gevangenis deed belanden.

Maar net nu ze op het punt staat te worden vrijgelaten, duiken er opeens nieuwe lichamen op. Ze zijn op exact dezelfde wijze omgebracht als Angela.

Het is overduidelijk: de moordenaar is op weg naar Geo en met elke moord komt hij dichterbij. Maar de waarheid is nog verontrustender dan iedereen had kunnen bedenken.

Als zes jaar later een jonge vrouw een afgelegen politiebureau binnenstrompelt met het onweerlegbare bewijs dat zij Elizabeth Keaton is, komt Poe, die Jared Keaton achter de tralies heeft gezet, in grote problemen. Zozeer zelfs, dat dit hem wel eens zijn baan kan kosten.


23 juni

1972
De Chinees Huang Xian ontsnapt uit de Chinese ambassade in Den Haag. Hij wordt achtervolgd en neergeschoten. Als blijkt dat hij een zeer belangrijke functie bekleedt, weet noch de Binnenlandse veiligheidsdienst noch de minister-president wat ze met hem aanmoeten. Als de CIA erbij betrokken raakt, wordt de kwestie alleen maar ingewikkelder. De jonge marechaussee Cor Evertsen wordt tegen wil en dank bij de zaak betrokken.
2008
Cor Evertsen is gepensioneerd. Hij leeft een rustig leventje. Alleen als vrijmetselaar is hij nog actief. Maar dan staat Huang Xian voor zijn neus. Hij moet naar China, maar kan niet via de normale weg reizen omdat de CIA en de AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) achter hem aanzitten. De enige die hij vertrouwt is Cor Evertsen. Bijkomend probleem is dat de Chinese veiligheidsdienst op scherp staat omdat de Olympische Zomerspelen van 2008 in Beijing worden gehouden. Cor Evertsen roept de hulp in van de vrijmetselarij om Huang Xian naar China te krijgen. Maar of ze China ooit zullen bereiken, is de vraag.


12 juni

Zeven leugens van Elizabeth Kay vertelt het verhaal van de vriendinnen Jane en Marnie, die al sinds de middelbare school onafscheidelijk zijn. Allebei worden ze als twintiger verliefd en trouwen ze. Jane heeft nooit veel opgehad met Marnies echtgenoot; hij is luidruchtig, grof en arrogant, larger than life. Wat ironisch is, want hij zou waarschijnlijk niet dood zijn als Jane gewoon eerlijk was geweest en niet al die leugens had verteld. Dit is Janes kans om de waarheid op te biechten, en terwijl ze vertelt over haar vriendschap met Marnie, en gaandeweg over haar zeven leugens, onthult ze ook de geheimen die nog steeds onder de oppervlakte van hun vriendschap sluimeren.


Zeven leugens van Elizabeth Kay gaat over oude, complexe vriendschappen, obsessieve liefde en de niet-aflatende pijn van rouw. Jane is geen onbetrouwbare verteller, ze vertelt de waarheid. Haar waarheid. Voor de fans van BA Paris en Liane Moriarty.



24 juni

Niemand weet hoe de kleine Leon aan zijn spieren komt. Hij houdt van knuffelen, maar kent zijn eigen krachten niet. Terwijl Danica worstelt om haar zoon in bedwang te houden, worstelt haar buurjongen Mirko met zijn verboden gevoelens voor Danica. Een liefde die gedoemd is te mislukken – niet alleen omdat Mirko nog een tiener is en Danica een vrouw én moeder, maar ook omdat ze is getrouwd met Karl, een reus van een vent.
Liefde en lust drijven Mirko van zijn deugdzame huis naar Danica’s verborgen geheimen. Totdat een fatale nacht zijn leven voor altijd met dat van Leon zal verbinden.
Beest is een groots verhaal over liefde en het lot, kracht en zwakte, schuld en onschuld, en over een buitengewone vriendschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten