maandag 23 september 2019

Het dubbele geheim van de familie Lessage

Titel: Het dubbele geheim van de familie Lessage.
Auteur: Sandrine Destombes
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum: Juni 2019
Recensie door: Tamara
Kraaien: 5 (!!!)

Augustus, 1989. In het kleine dorp Piolenc, in de Franse Vaucluse, verdwijnen Solène en Raphaël, de elfjarige tweeling van de familie Lessage. Drie maanden later wordt een van de twee gevonden. Dood.
Juni, 2018. Opnieuw verdwijnen kinderen in Piolenc. Als een macabere echo van dertig jaar geleden begint de nachtmerrie opnieuw, wat het dorp in een angstige shocktoestand brengt. Alle aanknopingspunten verwijzen naar de oude zaak en alle betrokkenen lijken hun onschuld te verliezen.
'Het dubbele geheim van de familie Lessage' is een fenomenale psychologische thriller met een einde dat je in verbijstering achterlaat.

“Soléne zat op haar knieën voor me. En ze was spiernaakt.”

Ik moet bekennen dat ik vol verwachting begon aan dit boek. De koptekst: “De nieuwe koningin van de thriller” en de tekst op de achterflap gaven mij de indruk dat dit nog wel eens goed boek kon zijn. En ik kan je eerlijk zeggen dat dit boek mij niet teleurgesteld heeft!

Het verhaal begint met een paar krantenknipsels/radio-uitzendingen over de verdwijning van de tweeling uit Piolenc. Het is makkelijk geschreven waardoor je eigenlijk meteen in het boek zit. De prettige schrijfstijl houdt zich het hele boek staande.

De uitwerking van de personages zijn zeer goed gedaan. Al mocht oud inspecteur Fabregas wel iets minder gefrustreerd zijn haha. Het mooie aan dit boek is, is dat niets is wat je denkt dat het is. Tegen het einde kom je er achter hoe de tweeling precies in elkaar zitten. De ontknoping was alles wat ik NIET had verwacht. Er ontsnapte mij zelfs een mompelende “wow” tegen het einde (Manlief houdt dan wijselijk zijn mond, want anders ga ik het hele boek uitleggen in één adem haha).

Sandrine gooit in het begin een aantal lijnen uit en tijdens het lezen, gooit zij er nog een paar bij. Sommige lijnen haalt zij weer binnen, maar pas aan het einde komen alle lijnen samen en vormen een prachtig geheel. Ook al is het einde gesloten, maarwanneer je tussen de regels doorleest, kan het volgende verhaal best een opvolging worden over hoe één bepaald persoon zich ontwikkeld. (Lastig uitleggen, maar ik wil niets verklappen... Alhoewel, ik wil heel graag het verklappen, maar dan om uit te leggen hoe mooi bedacht het geheel is).

Om haar nu “koningin” te noemen, vind ik zelf iets te snel. Maar een opkomende prinses is zij zeker. Hopelijk weet ze deze lijn vast te houden in haar nieuwe boek, want deze auteur kan nog eens een hele grote gaan worden!
Dit boek krijgt zeker een plaatsje in mijn “pareltjes” boekenkast!

Dit boek schreeuwt om gelezen te worden en ik zal het aan iedereen aanbevelen. Mocht je hem in de kast hebben staan, leg hem bovenop. Staat ie op de E-reader, lees hem na je volgende boek. Je zal niet teleurgesteld worden!


Spanning: 4
Psychologische ontwikkeling personages: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Plot: 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten