dinsdag 13 augustus 2019

De stilte van de witte stad van Eva García Sáenz de Urturi


Titel: De stilte van de witte stad
Auteur: Eva García Sáenz de Urturi
Uitgeverij: A.W. Bruna uitgevers
Jaar uitgifte: juni 2019
Recensie door: Jacqueline

Cover
Mijn oog zou in de winkel zeker vallen op dit boek waarop in het donker een prachtig oud gebouw aan een plein is te zien. Op dat plein staat 1 persoon die naar het gebouw kijkt. Dit wekt mijn nieuwsgierigheid en ik zal daardoor zeker de achterflap lezen.
 

Achterflap
Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks moorden in het rustige stadje Victoria. Hij staat op het punt de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen: in de kathedraal van Victoria wordt een jong stelletje gevonden, naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Niet veel later wordt in het Casa del Cordón, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord.

De jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar de recente tragedie in zijn eigen leven maakt het hem moeilijk om deze zaak te behandelen als alle andere. Zijn onorthodoxe werkmethode wekt bovendien ergernis bij zijn baas. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker: wie volgt?


Mijn mening
Nadat ik het boek heb opgepakt in de winkel om het te bekijken en na de achterflap te hebben gelezen denk ik dat ik het boek waarschijnlijk niet zou hebben gekocht. Ik prijs me gelukkig want ik heb het boek via een abonnement gekregen! En ondanks het feit dat ik in het begin zeker heb moeten wennen aan alle Spaanse namen van personen, plaatsen en gebouwen zoog de auteur met haar prettige schrijfwijze me in het ozo spannende verhaal. Af en toe kwam ik best wel een woord tegen waarvan ik in beginsel dacht wat betekent dit woord maar door de context waarin het voor mij onbekende woord werd gebruikt was deze uitlegbaar.
Meerdere personages in dit verhaal zijn op een uitstekende wijze uitgediept. Het is net of dat ik ze ken en daardoor kan ik me goed in ze en de omgeschreven gebeurtenissen verplaatsen. De profiler Unai (bijnaam Kraken) en zijn naaste collega Estíbaliz (Estí) zijn de twee hoofdpersonages die supergoed op elkaar zijn ingespeeld, ze kennen elkaar door en door maar toch door verschillende gebeurtenissen krijgt het onderlinge vertrouwen een douw.
Het superspannende en boeiende verhaal is zo goed en gedetailleerd geschreven dat ik me er gisteren niet los van kon maken en de resterende 270 bladzijden heb uitgelezen. Door alle moorden, personages en andere gebeurtenissen moest en zou ik weten hoe dit verhaal afliep. En hoe dit verhaal is geëindigd ga ik natuurlijk niet vertellen maar dat die heel anders was dan ik had gedacht is zeer zeker een feit! Dit boek krijgt van mij 4,5 kraai!

Originaliteit: 4,5
Spanning: 4,5
Psychologie: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Plot: 4,5



Geen opmerkingen:

Een reactie posten