donderdag 2 mei 2019

Verpest van Liesbeth van Kempen

Titel:Verpest 
Auteur:  Liesbeth Van Kempen
Uitgeverij: De Fontein
Publicatiedatum: januari 2019
Recensie door Lisa
Waardering: vier kraaien

Officiële tekst 
Liesbeth van Kempen heeft met ‘Verpest’ een thriller geschreven over de verstrekkende gevolgen van pesten.
Wanneer coach Barbara in Frankrijk een workshop verzorgt heeft ze al snel in de gaten dat de zeven deelnemers een gedeeld verleden hebben. De onderlinge sfeer is vijandig en ondanks Barbara’s verwoede pogingen komen ze niet nader tot elkaar. Wanneer gedurende de week steeds meer deelnemers verdwijnen wordt duidelijk dat het verleden de zeven in rap tempo en niet zonder gevaar inhaalt. In een race tegen de klok moet de waarheid achterhaald worden.
Liesbeth van Kempen werd met haar debuut ‘Gevaarlijk spel’ genomineerd voor de Hebban-debuutprijs. Zij is mede-oprichter van ‘Moordwijven’, een collectief van thrillerauteurs.
‘Spanning, originaliteit en goede plot. Van Kempen heeft het in huis en is daarmee een aanwinst voor het Nederlandse thrillerlandschap.’ Hebban.nl

Mijn eerste boek van Liesbeth Van Kempen en ook niet mijn laatste. De auteur heeft potentieel, schrijft vlot en vaardig en neemt de lezer mee in een psychologische thriller die de lezer geboeid bezighoudt. Toch is het geen absolute topper en meer een boek dat je als spannende tussendoor leest, dan als een echte must-read.
De cover: Een intrigerende profielfoto van een vrouw met felblauwe ogen. De titel in het blauw doet dit extra hard opvallen. Prima cover.
Het verhaal en personages: Het duurt even voor je weet wie nu wie is in dit boek. Het kostte me dan ook behoorlijk wat tijd om er echt in te geraken en uit te zoeken hoe de intriges in elkaar zaten. Zodra je dat doorhebt, gaat het wel vlot vooruit. Het boek heeft een trage opbouw en neemt de lezer rustig mee, tot op het punt dat je af en toe denkt: het mag nu wel vooruit beginnen gaan. De spanningsboog ligt dan ook heel laag. Het boek begint sterk en vertraagt naargelang het verhaal vordert, wat ervoor zal zorgen dat de echte psychologische thrillerfans wel eens kunnen afhaken.
Maar eigenlijk gaat het niet zozeer om de spanning maar om de menselijke relaties, wat mij uiteindelijk toch positief op dit boek deed terugkijken. Gedreven en vakkundig neemt de auteur je mee op haar rit in de wereld van pesten. En daar gaat dit boek dus wel om – hoever pesten kan gaan en wat voor invloed dit type van gedrag op je kan hebben. Het menselijke verhaal primeert en net daarom zou ik van dit boek ook wel een aanrader maken. Er komen zoveel situaties in voor die bij iedereen zouden kunnen gebeuren dat het levensecht aanvoelt.
De auteur heeft me uiteindelijk overtuigd en positief verrast. Geen echte zware thriller dus, maar meer een intrigerend verhaal over echte mensen.
4 kraaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten