dinsdag 21 mei 2019

Leesclub juni Boem Boem 1

Misschien had je al vernomen dat eind mei het nieuwe boek van Jan van der Cruysse verschijnt. Wat ik zelf heel leuk vind, is dat we een leesclub met dit boek gaan doen.

Eerst waar gaat Boem Boem 1 over?
Een handgranaat eist een gruwelijke tol onder de deelnemers van de Antwerpse marathon. Scholen, restaurants, hotels en straten blijven leeg, er wordt gehamsterd en gebeden. Trams en metro's staan stil, vluchten naar Brussel zijn afgelast. Al vlug spuien binnen- en buitenlandse media onverbloemd kritiek. Want ondanks de massale inzet van specialisten en middelen vinden gerecht en politie geen spoor van de daders. De snelle opeising van de aanslag door IS verrast de speurders.
De enige die mogelijke stukjes van de puzzel herkent is Alexandra Vierendeel, een voormalige legerofficier. Ze ziet aanknopingspunten met gebeurtenissen uit de jaren tachtig, in de munitie-eenheid die ze leidde in de Duitse stad L├╝denscheid. Een verhaal dat begon als een knullig misverstand en eindigde in tragedie. Dan pas wordt duidelijk dat iedereen bewust op het verkeerde been werd gezet. De ellende is amper begonnen. Het land wordt mogelijk opnieuw geconfronteerd met de meest gruwelijke demonen uit zijn verleden.


De strekking van hoe een leesclub bij ons verloopt, moge wel duidelijk zijn, maar ik ga het dan toch maar weer duidelijk zeggen:

* Je kan het boek in twee of maximaal weken uit lezen. Let op: dit is een dikker boek!
* Je doet actief mee in de lezersgroep en beantwoordt de vragen in de blokken uitgebreid (het zijn ongeveer 8 vragen, zoals bijvoorbeeld wat vind je van de cover).
* Zodra je het boek ontvangt begin je zsm met lezen, maar in ieder geval binnen drie dagen.
* Als je ingeloot bent, beantwoordt je de eerste twee vragen al voor je start.
* Je reageert op de andere lezers in je groep, vanaf de start en meldt regelmatig hoe het lezen bevalt.

*Bij ontvangst van het boek zet je een foto in de grote facebookgroep.
*De leesclub start rond 28 mei

Dit klinkt misschien allemaal wat streng, maar het is vooral ook erg leuk.
Meedoen?
Stuur een mail naar Thrillerlezersblog@gmail.com ovv Boem Boem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten