zondag 28 april 2019

Verwachte boeken in mei, deel 2

Op 7 mei

Als het gemartelde lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een vuilnisbak, haar nietsziende ogen puilend uit hun kassen en haar kleding druipend van het bloed, is detective Erika Foster als eerste ter plaatse. Het enige probleem: dit keer is het niet haar zaak.



Terwijl ze vecht om een plekje in het onderzoeksteam ontdekt Erika een verband tussen deze zaak en een onopgeloste moord van vier maanden eerder. Een jonge vrouw, op eenzelfde soort plek gedumpt, met vergelijkbare wonden: een fatale snee in haar dijbeenslagader. Dan wordt een andere vrouw ontvoerd terwijl ze op haar date wacht. Erika en haar team moeten haar vinden voor ze het volgende slachtoffer wordt. Koop bij bol.com




Op 9 mei

Wanneer Camila, een jonge Limburgse wijkagente, op een zonnige lenteochtend de deur van een bungalow binnenstapt voor een routinecontrole, blokkeert ze volledig. Ze staart apathisch voor zich uit, ze hoort niets meer, denkt niets meer... Haar collega's ruiken pas onraad wanneer ze aan het einde van haar dienst niet op kantoor verschijnt. Ze vinden haar versteend en onderkoeld in het huis tussen de resten van een vreselijke roofmoord. De hele woonkamer hangt vol met bloed.

Camila blijkt een totale black-out te hebben. Een psychiater moet helpen te ontdekken wat ze precies gezien heeft, maar hoe dieper hij graaft, hoe meer vragen er naar boven komen. Als besloten wordt het via hypnose te proberen, wordt een spoor gevonden dat naar Antwerpen leidt. Een ontredderde Camila vraagt de hulp van commissaris Liese Meerhout en haar team. Koop bij bol.com




Op 13 mei

Lauren wordt verdacht van de moord op de buurjongen. Haar gevoel zegt dat ze niet tot zoiets gruwelijks in staat is, maar ze heeft alle schijn tegen. In haar pogingen om de ware toedracht te achterhalen, dreigt ze de grip op haar leven te verliezen. Ze raakt verwijderd van haar geliefde en hun gezin en belandt in een levensbedreigende situatie. Wordt het geloof in haar eigen intuïtie haar uiteindelijk fataal?
Antoinette Kalkman (1964) kent de valkuilen en uitdagingen van een samengesteld gezin als geen ander. Met haar nieuwe man, haar twee kinderen en twee bonuskinderen woont ze op de Utrechtse Heuvelrug, waar het aangrijpende verhaal zich ook afspeelt. Naast moeder is ze ondernemer en schrijver. Ze is mede-oprichter van de ThrillerAcademie. Bonuszoon is haar debuutthriller.  Koop bij bol.com





Op 13 mei

Aaron heeft leuke vrienden, verveelt zich op school en houdt van voetbal. In de stad Vierblad, waar hij woont, woeden de laatste tijd veel branden. Een daarvan komt wel heel dichtbij: het huis van de tante van Kira, een van de meiden uit zijn vriendengroep, brandt af. Met zijn vrienden gaat hij op zoek naar de dader. De aanwijzingen die ze vinden wijzen gek genoeg naar… de groep! Is Thomas, al zijn hele leven zijn beste vriend, de brandstichter? Of een van zijn andere vrienden?
Ik sta daar gewoon, maar ze zien mij niet. Ze zien mij nooit. Ik ben eigenlijk niet bang dat ze me pakken. Logisch, mij zoeken ze niet... Koop bij bol.com








Op 13 mei

Buitenspel is een realistische en bloedstollende jeugdthriller van Margje Woodrow, voor fans van Mel Wallis de Vries en Cis Meijer. Voor (stoere) jongens en meiden vanaf 13 jaar. Met politie niet betreden-elastiek.

Nynke en Jimmy gaan met hun voetbalteams op trainingsweekend. De pranks zijn voorbereid. Er wordt van alles meegesmokkeld in de tassen. Maar tijdens de eerste nacht gaat het gruwelijk mis: in het bos vindt Jimmy het dode lichaam van zijn vriend Mattias. De politie tast in het duister.
Dan blijkt ook Soraya, Nynkes vriendin, spoorloos. Waar is ze? Volgen er nog meer slachtoffers?
Nynke en Jimmy ontdekken dat niet iedereen de waarheid spreekt. Was de teamspirit wel zo goed? Kunnen ze elkaar eigenlijk wel vertrouwen?

Koop bij bol.com



Op 14 mei


Dertig jaar geleden werd er een kind gestolen.
Dat kind ben jij. 


Toen. De kleine Sammy Went verdween uit haar huis in Manson, Kentucky – een gebeurtenis die haar familie kapotmaakte en de zwaar religieuze gemeenschap van het stadje uit elkaar dreef. 


Nu. Kim Leamy, een Australische fotografe, wordt benaderd door een vreemdeling. Hij zet haar wereld op zijn kop wanneer hij beweert dat zij de gekidnapte Sammy is, en dat haar leven zoals ze dat kent is gebaseerd op leugens. 


Op zoek naar antwoorden reist Kim naar het afgelegen stadje waar Sammy geboren werd. Maar hoe dieper ze in haar familiegeschiedenis graaft, hoe meer geheimen ze ontdekt. Ze komt langzaam dichter bij de ontknoping van het trauma uit haar donkere, vroegste jeugd. Koop bij bol.com


Op 21 mei

De tegendraadse detective Charlie Lager moet terug naar haar geboortedorp, het ingeslapen dorp Gullspång. De laatste tijd heeft ze vreemde terugkerende dromen over nachtelijke wandelingen met haar moeder. Steeds weer keert een beeld van een landhuis terug, een landhuis dat een grote rol blijkt te spelen in de cold case waar Charlie op is gezet. 
Dertig jaar geleden verdween een jong meisje, Francesca, uit Gullspång. Het lijkt erop dat ze teveel wist over de dood van een klasgenootje. Omdat Francesca zelf nogal een buitenbeentje was in het kleine dorp, geloofde niemand haar aanvankelijk. Totdat ze plotseling zelf verdween.
Samen met journalist Johan Ro duikt Charlie Lager in de als verloren beschouwde zaak. Maar dan komen ze iemand op het spoor voor wie het verleden nog altijd leeft, iemand die de waarheid koste wat kost verborgen wil houden… Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten