maandag 29 april 2019

Buiten haar boekje met Lara reims

Lara Reims schrijft met uitzicht op Parijs. Tien jaar geleden verhuisde ze van Amsterdam naar Frankrijk waar ze leeft, leest en schrijft.
Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen. Soms bleef ze stil in een hoekje zitten, verscholen achter een boek, tot sluitingstijd, hopend dat ze haar zouden vergeten zodat ze de nacht door kon brengen met alle verhalen om haar heen.
 Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Over wat al deze veranderingen met de mens doen gaat haar debuut Upgrade, waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een wereld die onwaarschijnlijk lijkt, maar dichterbij is dan je denkt.

Voor ons vertelt zij over haar favoriete boeken en welke ze juist minder vond.


 Wat lees je momenteel
Ik lees altijd een paar boeken tegelijk, op dit moment De Trooster van Esther Gerritsen en Everless van Sara Holland. Ook herlees ik Hyperion van Dan Simmons, een science-fiction boek.
Welk boek heb je niet uitgelezen
In de ban van de ring. Ik wilde het leuk vinden, maar vond het, vooral vanwege het gebrek aan humor, niet om door te komen, hoe knap het ook in elkaar zit. Ik houd meestal meer van boeken dan van de verfilming ervan, maar in dit geval is dat omgekeerd.

Welk boek geef je graag kado
Het liefst geef ik kinder- en jeugdboeken cadeau, omdat ik zelf vroeger altijd erg blij was met een nieuw boek, en omdat je op die leeftijd ontvankelijk bent voor mooie verhalen en daar onbevooroordeeld in kunt duiken. Klassiekers als de boeken van Thea Beckman en Tonke Dragt, nieuwe boeken als Nevermoor… Het liefst iets dat er ook mooi uitziet, want anders kan het ook wel op een ereader.

Welk boek had je graag zelf geschreven willen hebben
Er zijn een heleboel schrijvers die ik bewonder. Ik zou wel de humor van Roald Dahl willen hebben, die in de verhalen van Philip Pullman willen stoppen en daar dan even veel exemplaren van verkopen als J.K. Rowling van de Harry Potter reeks, zodat ik de rest van mijn leven rustig verder kan schrijven op een eiland in de zon.

Welk boek lees je graag voor aan je kinderen vroeger of nu
Ik woon in Frankrijk en put veel uit mijn eigen boekenkast van vroeger, die ik overal met me meesleep. We begonnen met bijna vergane Nijntje-boekjes, bevlekte Pipi Langkous boeken met ezelsoren en gingen via De grote Vriendelijke Reus en Sjakie en de chocoladefabriek naar de eerste twee Harry Potter boeken. Heerlijk om voor te lezen, en die boeken zo zelf ook weer eens te lezen. Ik kijk er naar uit om straks met Tonke Dragt en Thea Beckman te beginnen, maar de kans is groot dat mijn dochter me tegen die tijd haar kamer uitschopt.

Welk boek las je vroeger stuk
Thea Beckman, vooral de Thule-reeks, Ronja de Roversdochter, De Zevensprong, Torenhoog en Mijlenbreed en Ogen van Tijgers van Tonke Dragt, en nog zoveel meer… Al die boeken heb ik ondanks talloze verhuizingen nog steeds en ik herlees ze met plezier.

Wat is jouw quilty pleasure op leesgebied
Joop ter Heul ! Geweldig, een prachtig tijdsbeeld en een aangename plek om je een tijdje te bevinden.

Welk boek las je ivm een hype en vond je tegenvallen
Ik heb destijds de Celestijnse belofte geprobeerd, maar ik kon er niks mee. En de eerste bladzijde van Fifty shades of grey, dat was wat mij betreft meer dan genoeg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten