zaterdag 12 januari 2019

De laatste halte van Wendy Brokers

Titel:  De laatste halte
Auteur: Wendy Brokers
Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv
Jaar uitgifte:  oktober 2018
Recensie door: Jacqueline 

Waardering: vijf kraaien


Het verhaal
De 4e klassers gaan onder begeleiding van een aantal docenten voor een culturele werkweek naar Londen. Voor de bezienswaardigheden en de opdrachten die moeten worden beantwoord deelt de docent de leerlingen in groepen. Ralph, Jonas, Naima en Lois komen samen in een groep er op uit om Londen te verkennen. De vier kunnen het goed met elkaar vinden en genieten van het voordeel dat Ralph eerder in Londen heeft gewoond. Wanneer ze op een van de dagen staan te wachten op het King Cross Station op een metro belanden ze in een zo’n vreselijke bedreigende situatie waarbij ze moeten vluchten voor hun leven om uit handen van de terroristen te blijven.

Mijn recensie
Na 2x lezen van het proloog, om deze goed in me op te nemen, vraag ik me af in wat voor een verhaal ik ben beland. Mijn hemel wat een heftigheid, waar gaat dit naar toe? Het proloog triggert me zo dat ik de eerste 100 maar ook de 300 pagina’s in no time heb gelezen en voor dat ik het weet heb ik het boek uit.
Wat een realistische en boeiend verhaal! Wendy Brokers heeft dit geschreven op zo’n wijze dat ze me mee neemt in de mooie en maar ook in de heftige emotionele gebeurtenissen die Ralph, Jonas, Lois en Naima hebben meegemaakt en lopende het verhaal nog meemaken. Ik leef dan ook intens met het viertal mee en hou het ook echt niet droog. Deze gebeurtenissen zijn zo realistisch beschreven dat het als real life kan worden opgevat.

Ik geef dit boek 5 kraaien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten