maandag 12 november 2018

De jongen in de sneeuw van Samuel Björk


Titel: De jongen in de sneeuw
Auteur: Samuel Björk
Publicatiedatum: oktober 2018
Uitgeverij: LS Amsterdam
Recensie door Annemarie
Waardering: vier kraaien


De jongen in de sneeuw is het vervolg op Ik reis alleen en De doodsvogel, twee boeken van Samuel Björk die zeer bij mij in de smaak vielen. In De jongen in de sneeuw lezen we het vervolg met het rechercheduo Holger Munch en Mia Krüger.


Het boek begint met de vondst van het dode lichaam van een jonge ballerina die op brute wijze vermoord is. Vlakbij het lichaam staat een statief met een fotocamera, precies gericht op de plaats delict. Alsof de moordenaar op deze manier extra aandacht voor de moord wil vragen. Op de lens is een cijfer gekrast. Holger Münch onderbreekt zijn verlofperiode en Mia Krüger laat haar vakantieplannen varen om de moord te onderzoeken.
Deze moord is de aanloop naar een reeks moorden waarbij het voor Holger en Mia een hels karwei is om de samenhang en verbanden tussen de moorden te vinden.
Uiteindelijk wordt zelfs van hogerhand besloten om grof geschut in te zetten en met een geheime dienst de moordenaar te ontmaskeren. Holger moet zelfs Mia van de zaak halen wat hem  zeer zwaar valt. Mia laat zich echter niet zo maar buiten spel zetten.

Naast de zeer spannende zoektocht naar de moordenaar speelt het verleden van Mia een rol en krijgen we meer zicht op haar verleden en het verlies van haar zusje dat in de vorige boeken ook een van de verhaallijnen was.

Ook De jongen in de sneeuw is mijns inziens een zeer geslaagd boek van  Samuel Björk. Het boek bevat alle elementen voor een goede thriller: een spannend verhaal, een prima plot en een mooie verrassende wending aan het einde. Daarbij werkt Björk de verhaallijnen goed uit en komen de personages in de boeken echt tot leven. Het is fijn om de boeken in volgorde te lezen want door de verhalen heen kreeg ik echt een band met Holger en Mia, het is ook heel leuk om hun levens te volgen. Ook dit boek is voldoende spannend. De hoofdstukken zijn kort en Björk schrijft met souplesse waardoor je als lezer heerlijk door het boek vliegt. In het begin moet je wel opletten want er komen behoorlijk wat namen/personen voorbij die je even moet zien te plaatsen. Dat kan wat verwarrend zijn omdat niet alle personen een even prominente plaats krijgen in het totale verhaal.
Het einde van het boek is verrassend (mooie plotwending! ) en smaakt naar meer voor nog een volg met dit rechercheduo!

Van mij krijgt dit boek 4 kraaien!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten