zondag 14 oktober 2018

Tik Tak van Chris McGeorge


“Mijn vriend. Hij hangt midden in  het lokaal met een riem om zijn nek.”

Als 11-jarig jongetje loste Morgan Sheppard de moord op zijn wiskundeleraar op, terwijl iedereen dacht aan zelfmoord. Nu, 25 jaar later, wordt hij wakker, geboeid aan een bed in een onbekende hotelkamer, met vijf vreemden die ook net ontwaken. In de badkamer ligt een lijk. Op de tv verschijnt een man met een masker op. Sheppard krijgt de opdracht om binnen 3 uur de moord op te lossen, anders zal iedereen sterven. De moordenaar blijkt een van de aanwezigen te zijn, maar het is onduidelijk wie…
Tik Tak is een rollercoasterthriller die je vanaf de eerste bladzijde te pakken heeft.

Het verhaal begint gelijk al lekker. Je bent meteen getuige van een moord. Heerlijk als een boek meteen goed begint. Het gehele verhaal speelt zich af om en rond Morgan Sheppard.
Je leest over zijn jeugd en hoe hij nu leeft. Bekend als presentator van de reality show Resident Detective maar met de verslaving van drank en drugs moet hij nu de levens redden van hemzelf en 5 vreemden. Zal het hem lukken de moordenaar te kunnen aanwijzen voordat de 3 uur om zijn?

Het verhaal loopt lekker soepel  en gladjes. Dit is eigenlijk een boek waarin je begint en moeilijk kan wegleggen. Niet omdat het nu zo bijster spannend is maar gewoon omdat het lekker leest je toch wel wilt weten hoe het verhaal nu in elkaar zit.
In het begin dacht ik dat dit nog wel eens een “SAW” boek kon worden ( voor diegene die niet van horror houden en SAW niet kennen. Daarin zitten mensen opgesloten in een kamer en kunnen alleen ontsnappen door een zeer pijnlijke opdracht uit te voeren. Lukt dat niet..... dan gaan ze op een gruwelijke wijze dood.) Helaas ( voor mij) bleek dat niet het geval. Het lijkt een beetje op een “escape room” boek. Desalniettemin was het niet slecht. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo snel de moordenaar kon ontmaskeren ( al was dit wel een beetje lastig, maar waarom zeg ik niet want dan verklap ik meteen het gehele boek) maar werd mij wel vrij snel duidelijk welke kant het verhaal op zou gaan.
Het einde zit ook goed in elkaar, maar ook hierin was het niet bijster spannend. Het verhaal valt mij wel iets wat tegen, maar dat is meer omdat het voor mij te makkelijk was. Niet echt veel spanning, maar wel datgene wat je kan verwachten. Ik denk dat ik toch iets meer spanning, plotwendingen en verraad had verwacht. Sommige stukken waren iets wat aan de saaie kant. Al waren sommige stukken ook wel weer verrassend. Al met al niet een mind blowing boek, maar wel lekker leesbaar voor aan het strand o.i.d. Als je even niet oplet, mis je ook niet meteen een groot detail zeg maar.

Komt dit boek in mijn kast?: Nee, maar meer omdat ik niet echt vastgekluisterd zat aan het boek.
Hoop ik meer van deze auteur te lezen?: Ik ben wel benieuwd naar een nieuw boek van hem.
Raad ik dit boek aan aan anderen?: Ik denk het wel!

Ik geef dit boek 3 kraaien.


Tamara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten