zaterdag 29 september 2018

Verwachte boeken oktober, deel 5

Op 18 oktober De schoonheidssalon

Karen Valdés verhuist als schoonheidsspecialiste van Cartagena de Indias naar Bogotá, op zoek naar een beter betaalde baan – haar zoontje is bij haar moeder achtergebleven. Ze gaat aan het werk bij een dure schoonheidssalon en in de intimiteit van de behandelkamer wordt ze onbedoeld en ongewild de vertrouwelinge van een psychoanalytica, een senatorsvrouw, een beroemde televisiepresentatrice, en een moeder die rouwt om haar dochters dood – hetzelfde meisje dat Karen had toevertrouwd met wie ze een afspraakje had. Informatie die Karen uiteindelijk duur komt te staan in

een land voor wie de waarheid uitsluitend bestaat voor degenen die haar kunnen betalen. Trefzeker en driedimensionaal zet Escobar haar personages neer, zorgvuldig
Koop bij bol.combeschrijft ze de momenten van verbondenheid tussen vrouwen onderling. En feilloos zet ze de conventies van de thriller in om de situatie van ontelbaar veel vrouwen te childeren. Zoals Naomi Alderman doet in De macht creëert ook Escobar hiermee een geweldige "hybride' roman die veel meer is dan een duister, spannend verhaal.



Op 9 oktober Alle slechte meisjes

Iedereen houdt van Summer Ryan. Ze is een voorbeeldige leerling met een groot muzikaal talent en een zonnestraaltje in het stoffige stadje Grace, Alabama. Ze verschilt dag en nacht van haar moeilijke, rebelse tweelingzusje Raine.



Koop bij bol.comOp een dag verdwijnt Summer. Ze is het zevende meisje in Grace dat niet meer thuiskomt. Na deze nieuwe tragedie heeft de politie moeite de onrust in het stadje te beteugelen. De sheriff gaat ervan uit dat Summer is weggelopen, maar Raine laat het er niet...









Op 15 oktober de nieuwe Chris Houtman

Wanneer de Nederlandse televisiemaakster Hannah Soehari wordt gevraagd om een documentaire te maken over megakerken in de VS, reist zij af naar de plaats Wapakoneta, in de staat Ohio. Hier bracht ze in 2004-2005 een schooljaar door bij een Amerikaans gezin als foreign exchange student. Het goedmoedige dorp van toen is gepolariseerd: voor- en tegenstanders van Donald Trump slaan elkaar nog nét niet de hersens in.

Hannah ontmoet haar high school-liefde Rick Hurley, die kampt met PTSS na zijn diensttijd in Irak en Afghanistan. Hij assisteert bij de research voor haar film, waarin zij dubieuze televisiedominees en prosperity preachers wil ontmaskeren. Waarom zijn ze zo
Koop bij bol.comenthousiast over de president? Belichaamt Trump de apocalyptische profetie van het Getal van het Beest?

Maar ook: hoeveel kan de wapenindustrie verdienen aan deze opgefokte angst voor de naderende eindtijd?



Op 16 oktober Schaduw over Berlijn
Koop bij bol.com
Berlijn, 1929. Als het lichaam van een bruut gemartelde Rus uit de rivier de Spree wordt getrokken, ziet rechercheur van de zedenpolitie Gereon Rath zijn kans schoon om terug te keren bij de afdeling moordzaken. Hij duikt op eigen houtje de Berlijnse onderwereld in op zoek naar de moordenaar en legt een samenzwering bloot die van de Russische bendes voert naar de allerhoogste politieke kringen, waar achter de schermen een staatsgreep wordt beraamd. Waar hij echter niet op had gerekend is dat hij zelf als verdachte gezien zou gaan worden.








Op 16 oktober Nummer 49

"Nummer 49' van Ted Dekker is het eerste deel van de nieuwe tweedelige serie "Zegels van waarheid', in de stijl van zijn eerdere serie "De Cirkel'.

Wat als je opeens wakker wordt in een andere wereld? Het overkomt de blinde Rachelle. Zij ondergaat een behandeling in de hoop daarna weer te kunnen zien, maar er gaat iets afschuwelijk mis.

Vanaf het moment van ontwaken reist Rachelle van de ene naar de andere wereld. Zij blijkt "Nummer 49' te zijn, de negenenveertigste in een rij van mystici van wie de geboorte al lang geleden is voorspeld. Het is de bedoeling dat zij beide werelden uiteindelijk zal redden. Hiervoor moet Rachelle op zoek naar de Vijf Zegels van de Waarheid.

Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten