vrijdag 27 juli 2018

Buiten haar boekje met Ilse Ruijters


Ilse Ruijters won in 2017 de award van Hebban voor beste thriller van dat jaar voor Later als ik dood ben. Onlangs kwam Pluk de lach uit, een boekje met columns die je laten lachen of ontroeren. Op een nieuwe thriller moeten we nog even wachten. Maar Thrillerlezers was wel benieuwd wat zij zelf graag leest en las.


*Wat lees je nu? 

Expat Exit van Patricia Snel. Een heerlijk en spannend boek dat zich afspeelt op Curaçao. Patricia is niet alleen mijn collega bij uitgeverij Ambo|Anthos, we geven ook allebei schrijftrainingen aan het bedrijfsleven. De afgelopen tijd hebben we elkaar daardoor goed leren kennen. Wat een leuk mens! Haar boek is echt dé aanrader voor deze zomer.

*Wat las je als laatste boek?

Handschrift van de duivel van Donald Nolet. Donald en ik waren vorig jaar allebei genomineerd voor de Gouden Strop, maar ik had zijn boek nog niet gelezen. Het is een steengoede thriller die me een beetje deed denken aan de boeken van Dan Brown. 

*Welk boek las je ivm een hype en vond je tegenvallen?

Wat jij niet ziet van Sarah Pinborough. Mensen, kinderen, wat was ik boos toen ik dat boek uit had. Bij de ontknoping dacht ik: heb ik hier nou vierhonderd pagina’s voor gelezen? Hoe onrealistisch wil je het hebben?!

*Guilty pleasure qua lezen?

Chicklits. Heerlijk om bij weg te zwijmelen.

*Welk boek las je stuk toen je jong was?

Ik heb alle boeken van de Babysittersclub gelezen en daarna ben ik overgestapt op het hele oeuvre van Leni Saris; bouquetromans voor tienermeisjes.

*Welk boek had je zelf graag geschreven?

Joe Speedboot. Dat is en blijft toch echt mijn all-time favourite!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten