maandag 4 juni 2018

Baantjer in nieuwe versie op tv

Mijn generatie kent de serie Baantjer vooral met de personages op deze foto, maar Rechercheur De Cock gaat terugkeren op televisie. De Amsterdamse rechercheur keert terug bij RTL 4 en Videoland. Inmiddels is het al twaalf jaar geleden dat de serie stopte.
nadat de oorspronkelijke serie Baantjer werd gestopt.
 De hoofdrol gaat nu vertolkt worden door Waldemar Torenstra. Tygo Gernandt speelt de rol van zijn vaste partner, Tonnie Montijn. Het idee voor de serie is afkomstig van Thijs en Peter Römer, de kleinzoon en zoon van Piet Römer, die de echt oude Baantjer  speelde.

Volgend jaar komt er eerst een speelfilm, mede door  Thijs Römer geschreven. In die film stuiten De Cock en Montijn op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. 

Waldemar Torenstra zegt het een enorme eer en tegelijkertijd een grote uitdaging om in de huid te kruipen van een van Nederlands meest bekende personages, inspecteur De Cock te vinden.
Wij, de oudere kijkers, zullen toch even moeten gaan wennen aan een De Cock met sixpack


 Het personage De Cock werd ooit bedacht door rechercheur Appie Baantjer, die zeventig boeken rond de Amsterdamse diender schreef. Van de Baantjer-boeken zijn 7 miljoen exemplaren verkocht.

Bron:AD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten