vrijdag 18 mei 2018

Na 72 uur van Susie Steiner


Manon Bradshaw is single en werkt als brigadier bij de politie. Na een mislukte internetdate (hilarisch beschreven) hoort ze op de politieradio een melding over een vermiste vrouw waarbij er sporen van een worsteling in haar huis zijn gevonden. Er zit meteen druk op de ketel want als de vermiste persoon binnen 72 uur niet wordt gevonden moet de polite statistisch gezien meestal op zoek naar een lijk.

De 72 uur gaan echter voorbij en de vermiste studente Edith wordt niet gevonden. Manon blijft bij de zaak betrokken en volgt diverse sporen om de waarheid te achterhalen. Ondertussen blijkt Edith heel wat geheimen met zich mee te dragen die leiden tot diverse ontwikkelingen in het gezin waar ze vandaan komt. Ook de mensen om haar heen blijken verwikkeld in de geheimen van Edith.

In het boek wisselen korte hoofdstukken zich af en begint ieder hoofdstuk steeds met de naam van de persoon vanuit wiens perspectief de vermissing wordt bekeken en wat die persoon daarin meemaakt. Dat maakt het verhaal levendig en dynamisch maar soms een beetje ingewikkeld omdat je wel aan de de verschillende namen moet wennen.

In de loop van het boek leren we de verschillende personen uit het boek (met name natuurlijk brigadier Manon) beter kennen. Zij is echt een interessant mens van vlees en bloed met al haar missers en successen. In het begin moest ik even wennen aan de persoon Manon omdat ze zeker geen doorsnee politieagent is en naarmate het boek vorderde kreeg ik steeds meer sympathie voor haar. Aan het einde van het boek hield ik zelfs een beetje van haar! Als lezer leef je mee met haar persoonlijk leven (zonder dat het te veel afleidt van het verhaal van de vermissing), leer je haar collega’s kennen.
Ook leren we steeds meer over het leven van de vermiste Edith.

De titel van het boek vond ik een beetje misleidend, want het boek houdt helemaal niet op na een 72 urige zoektocht naar de vermiste, sterker nog, de meeste verwikkelingen vinden plaats in de periode daarna.  Het boek is niet bloedstollend spannend, maar bleef wel tot het einde boeiend want je wilt toch echt weten hoe het nu precies zit!). Het is modern en vlot geschreven, er zit humor in en ook de nodige emotie. De charme zit hem vooral in de opzet en opbouw van de het boek (je leest steeds een stukje vanuit een ander perspectief) en de ontwikkeling van de karakters.

Het is een verhaal waarin veel sporen naar de vermiste Edith worden gevolgd en het boek eindigt met een mooie twist, zowel wat betreft het verhaal van de vermissing als in het privéleven van Manon. Het verhaal is ook lekker af aan het einde. Alle losse eindjes worden door de schrijfster op een pakkende manier bij elkaar gebracht. Het verhaal klopt.

Dit boek over Manon Bradshaw smaakt wat mij betreft wel naar meer. Ik heb geen idee of er een vervolg komt, maar de personage Manon zie ik graag terug in een ander verhaal van deze schrijfster.

Al met al krijgt dit prima boek van mij 4 kraaien/sterren.

Annemarie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten