vrijdag 30 maart 2018

Verwacht in april, deel 4

Op 16 april Onhoudbaar van Linwood Barclay
Deze kijk ik zelf toch wel heel erg naar uit.

Race-tegen-de-klok thriller over een familie met een donker geheim blijft je tot op de allerlaatste bladzijde op het verkeerde been zetten


Als een tiener door een dronken bestuurder wordt dood-gereden is het stadje Promise Falls in rep en roer. Dat de dader niet veel ouder was dan het slachtoffer is bijzaak: het enige wat er voor de inwoners toe doet is dat hij overduidelijk schuldig is en een veel te lage straf heeft gekregen.

Al snel worden de jongen en zijn familie op de vreselijkste manieren bedreigd. De familie schakelt privé-detective Cal Weaver in, die merkt dat het hele stadje uit is op wraak. Het kan niet lang meer duren voordat iemand het heft in eigen handen gaat nemen. Cal vreest dat er nog meer slachtoffers zullen vallen. Koop bij bol.com


Op 9 april Code Rebecca van Ken Folett
Heruitgave in goedekope tien euroversie

Spannende spionagethriller die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog


In totaal werden van Ken Folletts boeken bijna 400.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen

De Duitsers kennen hem als De Sfinx, anderen als Alex Wolff, een Europese zakenman. Als uit het niets duikt hij op vanuit de woestijn, gewapend met een radio, een dodelijk mes en een exemplaar van Daphne du Mauriers Rebecca.

Noord-Afrika, 1942. Het leger van veldmaarschalk Rommel lijkt onverslaanbaar. Alex Wolff is zijn geheime wapen, een briljante spion die in Caïro inlichtingen vergaart bij de Britten. Zijn methode is zo oud als de wereld: terwijl buikdanseres Sonja de Engelse officieren verleidt met haar sensuele act, gaat Wolff op zoek naar informatie, die hij aan Rommel doorspeelt via een ingewikkelde code in de roman Rebecca. Maar dan keert zijn eigen methode zich tegen hem: Sonja blijkt niet de enige beeldschone jonge vrouw die als dubbelspion wordt ingezet…
Koop bij bol.com


Op 24 april Over de grens van Ellen den Hollander

De ambitieuze journalist Amy Muller geniet van haar succes bij het dagblad waar ze werkt, maar scoren lukt alleen omdat ze een tikje valsspeelt. Pas als ze haar tanden zet in een tragisch verhaal, kan ze op eigen kracht haar waarde als journalist bewijzen.

Menno van Beeten worstelt met het verdriet om zijn plotseling gestorven echtgenote Samantha. Als hij wanhopig tracht een extra centje bij te verdienen voor zichzelf en zijn 7-jarige dochter Chelsea om zijn schulden te kunnen aflossen, dreigt hij in de mensensmokkel te belanden.
Halsoverkop verlaten Mayat en haar nichtje Amira hun geboortegrond als de jihadi’s beginnen met het kidnappen van yezidivrouwen om ze te gebruiken als seksslaven. Als ze eindelijk veilig aankomen in Europa blijkt de ellende pas echt te beginnen. Koop bij bol.com




Op 17 april Crimineel Utrecht 

Met het schrijven van dit boek bundelen Daniel M. van Doorn & Evert van der Zouw twee van hun grote interesses: misdaad en de stad Utrecht. Drie jaar werkten ze aan hun boek. Nu heten zij de true crime-lezers welkom in Crimineel Utrecht: de geschiedenis van de misdaad in en om Utrecht. 


Hans van Zon en 'Oude Nol', Bertus Kwarten en Henk Rommy, de 'Utrechtse Seksbaron' en Bertie Cirkel. Deze landelijk bekende personen hebben allemaal een ding gemeen: allen zijn ze voor korte of langere tijd actief geweest in het criminele landschap van de regio Utrecht. 

In Crimineel Utrecht komen de schemerige werelden van de misdaad in en rond Utrecht aan bod. Beschreven zijn onder andere de prostitutie, de woonwagengemeenschap, de motorclubs, de drugshandel en de witwaspraktijken. Naast misdaden van moordenaars worden ook minder bekende criminelen, oplichters, asociale inwoners en bajesklanten, uitgebreid beschreven. 

Van Doorn en Van der Zouw brengen in Crimineel Utrecht de geschiedenis van misdaad in en om Utrecht gedetailleerd in kaart. Ze doken in stadsarchieven, lazen vele jaargangen oude kranten en plozen rechtbankverslagen na. Ze legden contact met nabestaanden, juristen en politiemensen, journalisten en met een aantal criminelen. Bovendien bezochten ze de belangrijke 'plaatsen delict' en vele rechtbankzittingen.


Koop bij bol.com


Op 10 april Wat je niet weet van Karen Cleveland

Vivian Miller is een toegewijde CIA-analyst. Het is haar taak de identiteit te onthullen van zogeheten Russische 'slapers': spionnen op Amerikaanse bodem die een ogenschijnlijk doodnormaal leven leiden als Amerikaans staatsburger.

Nadat ze weet in te breken in de computer van een hooggeplaatste Russische spion, stuit Vivian op een vertrouwelijk dossier dat de namen bevat van verschillende Russische spionnen. Een paar muisklikken later is alles dat belangrijk voor haar is - haar baan, haar echtgenoot en zelfs haar vier kinderen - in ernstig gevaar.

Vivian heeft een eed gezworen dat ze haar land zal beschermen tegen alle vijanden, nationaal en internationaal. Maar nu staat ze voor een onmenselijke keuze. Ze wordt verscheurd tussen loyaliteit en verraad, liefde en wantrouwen. Wie kan ze nog vertrouwen? Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten