dinsdag 19 december 2017

De sneeuwengel van Lulu Taylor

Titel: De sneeuwengel
Auteur: Lulu Taylor
Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij
Aantal pagina's: 411

Over de auteur:
Lulu Taylor groeide voor een groot deel van haar leven op in het buitenland, maar keerde terug naar Groot Brittannië waar ze Engels studeerde en bij een uitgeverij ging werken. Daarnaast stortte ze zich op het schrijven van boeken. Na enkele succesvolle romans ging ze over op psychologische spanning. Het boek 'Winterkinderen' is het eerste boek dat naar het Nederlands is vertaald.

Achterflap:
Een verboden liefde heeft gruwelijke consequenties

Cressida Felbridge is een graag geziene verschijning in de Londense high society in de jaren zestig. Ze is verloofd met een rijke man en haar invloedrijke vader wil haar voor haar huwelijk een portret geven. Op het moment dat Cressie de schilder Ralph Few ontmoet weet ze dat haar leven volledig zal veranderen. Zij en Ralph worden halsoverkop verliefd, maar Ralph is nog steeds getrouwd. En zijn manipulatieve vrouw is niet van plan hem zomaar te laten gaan.

Decennia later staat Emily Conway op het punt alles te verliezen wat ze liefheeft. Will, haar man en vader van haar kinderen, is door een onbetrouwbare zakenpartner volkomen bankroet, ze zijn alles kwijt. In zijn wanhoop rijdt hij met Emily in de auto van een klif. Pas als Emily volledig is hersteld wordt ze op de hoogte gebracht van een mysterieuze erfenis: een haar onbekende vrouw heeft haar een huis op een groot landgoed nagelaten. Is dit huis Emily’s kans op een nieuwe start, of zijn de geheimen van het landgoed te groot om het hoofd te kunnen bieden?

Wat ik van dit boek vind:
Na het schrijven van romans is Lulu Taylor overgaan op het schrijven van psychologische thrillers. Vorig jaar kwam haar eerste boek “De winterkinderen”uit in het Nederlands. Dat was een pareltje en gelukkig is haar tweede thriller “De sneeuwengel” nu ook in het Nederlands te lezen. In “De sneeuwengel” maken we kennis met twee vrouwen Emily Conway en Cressida Felbridge.

Emily heeft alles wat haar hartje begeert.  Ze woont samen met haar man Will, die een goede baan heeft als hoofd financiën bij een hedgefonds, en hun twee kinderen, Carrie en Joe ze in een prachtig, groot huis in London. Will verdiend zo goed dat ze niet hoeft te werken en zich geheel kan richten op de opvoeding van de kinderen en het reilen en zijlen in het huishouden.
Emily's wereld stort echter in als Will haar, op weg naar een diner, mededeelt dat hij heeft geïnvesteerd in een onbetrouwbare zakenpartner en al hun geld kwijt is. Ook haar familie kapitaal heeft hij ingezet en al hun geld is nu in rook opgegaan. Will rijdt vervolgens met haar van een klif af en beide worden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe kan de man waar je van houdt zich zo van je afsluiten en je niet betrekken bij belangrijke beslissingen en dan vervolgens samen de dood in te willen storten. Wetende dat je daarmee de kinderen als wezen achter laat. Emily houdt het voor zich, dat haar man het ongeluk bewust heeft veroorzaakt. Hij word in coma gehouden en het is niet duidelijk of hij daar ooit nog uitkomt. Noodgedwongen dient ze hun huis in London te verkopen om zo al hun schulden in te kunnen lossen en de rekeningen te kunnen betalen.
Op een dag ontvangt ze een brief van een notaris waarin staat dat zij een huis geërfd van een mysterieuze vrouw. Dit komt precies op het juiste moment en Emily twijfelt dan ook geen moment en vertrekt met haar kinderen naar “December house” op het Engelse platteland. Wie de vrouw is die haar het huis heeft nagelaten is haar niet geheel duidelijk. Zodra ze gesetteld is, gaat ze op onderzoek uit en duikt in het verleden. Is het huis een geschenk uit de hemel of zijn de geheimen die het met zich meedraagt te groot voor Emily?

Cressida Felbrigde, Cressie, is een dochter van een rijke zakenman in de jaren zestig en een graag geziene gast in de Londense high society. Cressie is verloofd met de rijke Adam die een advocatenopleiding volgt en zicht heeft op een veelbelovende toekomst. De ideale schoonzoon in de ogen van Cessie's vader.
Cessie wil graag iets betekenen voor de maatschappij en wil graag lerares worden om zo kinderen te kunnen inspireren. Haar vader is van de oude stempel en vind dat vrouwen niet hoeven te werken, maar thuis dienen te blijven om voor hun man en eventuele kinderen te zorgen. Cressie is niet van plan om zich daarbij neer te leggen en trekt haar eigen plan. Aangezien haar moeder ernstig ziek is, blijft ze wel thuis wonen, dit alles om de lieve vrede enigszins te bewaren. Voor het aanstaande huwelijk met Adam, wil haar vader een portret cadeau doen. Hij heeft al een schilder voor deze klus in gedachte. Zodra Cressie deze schilder, Ralph, ontmoet weet ze direct dat hij haar leven gaat veranderen. Ze is direct tot hem aangetrokken en de verliefdheid valt niet te onderdrukken. Dat een schilder beneden haar stand is, maakt alles nog ingewikkelder. Net als het feit dat Ralph getrouwd is met een zeer manipulatieve vrouw, Catharine. Zij is niet van plan om haar man zomaar te laten gaan.

De levens van deze twee vrouwen spelen zich in verschillende tijdsperiodes af, maar zijn met elkaar verbonden, dat wordt gedurende het verhaal steeds duidelijker. Lulu neemt je mee in hun levens en bouwt geleidelijk aan de spanning op.
De thrillers van Lulu zijn meer romans met een geweldig spanningsveld en psychologisch erg hoogstaand.  De personages komen echt tot leven tijdens het lezen en je sluit ze in je hart. Het is boek wat je pakt en niet loslaat, totdat de personages alles uit de doeken gedaan hebben en je weet hoe hun levens met elkaar verbonden zijn, je leeft echt met ze mee.
Ik kijk dan ook erg uit naar Lulu's derde boek, hopelijk hoeven we niet al te lang te wachten op de vertaling daarvan.


Punten:
Originaliteit: 4
Leesplezier: 4
Psychologie: 5
Schrijfstijl: 5
Spanning: 4
Plot: 5

De Sneeuwengel krijgt van mij 4,5 kraaien.

Lilian


Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten