maandag 11 september 2017

Fandag van Sterre Carron

Op de 9de dag van de 9de maande werd de 9de thriller rond Rani Diaz voorgesteld tijdens de allereerste fandag van de Vlaamse thrillerschijfster Sterre Carron.  Wie haar nog niet kent, u weze gewaarschuwd : starten met het eerste boek ‘Mara’ leidt hoogstwaarschijnlijk tot een verslaving die moeilijk te bestrijden is.
Na een aangename lunch met enkele enthousiaste medefans was het aftellen naar 13u : dè start van een wandeling doorheen de Mechelse binnenstad.  Een heerlijke tocht langsheen gebouwen en eettenten die ter sprake komen in één van de 9 boeken.  Opvallend is dat Rani en Bert naast al dat harde werken ook graag hun maag vullen.  
Met zo’n 30 medefans stonden we allen aan Café Belge ongeduldig te wachten tot we voltallig waren.  En of je nu alleen kwam of niet … Iedereen klikte wel met iemand samen, gezelligheid troef (om de kaarten van Carta nog eens boven te halen :-) )
Een korte inleiding van uitgever Dirk Demuynck en een speech van een overweldigende (en stiekem nerveuze) Sterre Carron was een mooie start vooraleer de effectieve wandeling begon.

Vanaf het moment dat we onze hoofden buiten staken begonnen de weergoden even tegen te spartelen.  Onderweg naar de kathedraal werden we gezegend met een korte, hevige regenbui.  Een kathedraal die überhaupt volgens één  van de voorgangers van ‘Puta’ eigenlijk verwoest is !

Eén van de hoogtepunten was de overhandiging van het eerste exemplaar van ‘Puta’ door Schepen van Cultuur. Ook fotograaf Erik Van Eycken sloot zich toen aan bij de groep.  Dit plein was een uitstekende kans om leuke groepsfoto’s te maken.  



Tussen het wandelen door werd er heel wat gekwetterd en afgelachen.  Af en toe werd er halt gehouden, foto’s genomen en Sterre riep telkens de longen uit haar lijf om wat info te geven.  



De eerste stops waren o.a. bij het restaurant Zorba en een broodjeszaak.  Zaken waar uiteraard Bert Simons graag een stapje binnen zet.  Als de hersencellen niet gevoed worden zal uiteraard het speurwerk tot niets leiden.  
     


En jaja, dit zijn ze dan dè koffiekoeken die gretig worden verorberd tijdens de meetings van het politiekorps.



  
Ook de school waar Rune les volgt kreeg een blitzbezoek.                                                                                              
        




Wie ‘Carta’ gelezen heeft herkent dit personage zeer zeker !   Op deze bank werden gruwelijke daden beraamt !


Onze kelen stonden na een tijdje redelijk droog (de zon scheen dan ook wel erg goed) en er werd voltallig besloten om wederom te keren naar Café Belge.  Daar werden we verwacht in een zaaltje waar we genoten van een drankje.
Een vraag die al enige tijd in Sterres hoofd broedde  was of we ‘ons’ Rani nog graag zouden zien verschijnen in haar volgende boeken.  De antwoorden hierop waren volop en luidkeels ‘Jaaaaaaaaaaaaaa’ ! Caroline vroeg zich dan weer af of het 10de boek iets speciaals zou worden, want eigenlijk is dit inderdaad wel een jubileumboek.  Suggesties voor het 10de boek waren steeds welkom, dus ik zou zeggen : bestook Sterre Carron maar volop met inventieve, lugubere, spannende, onverwachte ideeën.  De opvolger van ‘Puta’ zou omstreeks eind maar 2018 verwacht worden.  
Nog een leuk weetje is dat plannen voor het inspreken van een Rani Diaz-thriller eveneens op tafel liggen.  Nico zou het zelfs fantastisch vinden indien Sterre zelf dit boek zou inspreken, omdat er dan waarschijnlijk iets meer gevoel zou inliggen.  Tenslotte was de nieuwe ‘Mara’ zichtbaar … prachtige cover die dan ook met luid applaus onthaald werd. 

De signeersessie was een geweldige afsluiter van een fantastische 1ste fandag !  Nieuwe mensen leren kennen is steeds spannend doch leuk, gezichten achter een naam ontdekken is steeds een plezierige ervaring, maar zo’n samenkomst met mensen die éénzelfde passie of interesse hebben is toch wel top.  Je hebt direct een gespreksonderwerp en het creëert een band met elkaar.  Hopelijk dat degenen, die wegens uiteenlopende omstandigheden, niet aanwezig konden zijn toch wel een heel klein beetje hebben meegenoten van de talloze foto’s en reacties.  En ik denk dat velen samen met de thuisblijvers toch wel enorm uitkijken naar een eventuele 2de fandag … hint hint.

Ben je ook in de ban van Rani Diaz of zoals mij fan van Bert Simons of misschien van een ander personage uit Carrons boeken ?  Wil je meer info over signeersessies ?  Heb je suggesties voor het 10de boek ? Sluit je dan zeker aan bij de facebookgroep : Sterre Carrons Rani Diaz thrillers !

Ann Carol  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten