maandag 16 mei 2016

Daar ben ik weer...

Niet dat u iets gemist heeft hoor. Vorige week had ik niet zo vreselijk veel te vertellen en dan kun je het misschien beter opsparen...misschien he?
Even terug naar gisterenavond (het is nu zondagmiddag, 13:17 uur). Ik ging het echt niet doen. Echt niet. Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om het te doen. Serieus. Ik had ook helemaal bedacht dat ik dan naar zolder zou gaan en daar achter mijn pc recensies zou tikken, want manlief en oudste dochter zouden het wel doen namelijk. 
Naar het Eurovisie Songfestival kijken. 

Ik ging overstag. En niet omdat ik de muziek nou zo geweldig vind (alles behalve), maar als je dan in een chat zit met acht teamleden met elk hun eigen kijk op het Songfestival, meer op Twitter kijkt dan naar de televisie EN kijkt naar de BBC (want Graham Norton is gewoon wel top in tegenstelling tot Jan Smit en die ander, die waren om te huilen), dan is het nog te doen. Twitter was hilarisch. Echt waar, je kon me opvegen af en toe. Ge-wel-dig. Jochem Myjer, Prinses Beatrix, Annet de Jong en Eric Corton, bedankt! En in de chat was het ook gewoon heerlijk toeven. Die winnares snap ik niet. Onbegrijpelijk. Maar goed, ik ben geen expert. Ik vond de inzending van Georgië zeer ok, maar zoals ik al zei, ik ben geen expert. 

Van de boekpresentatie van Carina van Leeuwen heeft Yfke al uitgebreid verslag gedaan, dus dat laat ik achterwege (ahum). Ik was nog nooit bij die Paagman (Fred) geweest. Wat een geweldig mooie boekwinkel. Prachtig. Ik ben niet eens overal gaan kijken, want het gevaar dat er iets blijft plakken loert altijd om het hoekje en het gevaar was daar erg groot. Ik ga zeker weten weer eens terug en dan uitgebreid rondsnuffelen. Nog een lekker taartje eten in het café daar. Of twee. 
De boekpresentatie was hartstikke leuk, maar Carina van Leeuwen is gewoon hartstikke leuk. Als je in de gelegenheid bent om eens een van haar masterclasses te bezoeken, DOEN. Echt, je krijgt er geen spijt van. 

Qua lezen ben ik niet heel veel meer opgeschoten. Ik heb Killer Country van Mike Nicol uitgelezen en mijn nog-te-lezen-stapel is gegroeid met Schaduwvechters van Walter Lucius, Handschrift van de duivel van Donald Nolet, Het isolement van Chantal van Mierlo, Het vervloekte huis van Lydia van Houten en Een verdiende dood van Peter Swanson. Ik kom tijd tekort. 
Vooralsnog ben ik begonnen in De vlinder en de storm van Walter Lucius, als aanloop naar het volgende deel, Schaduwvechters. Dan zit ik helemaal in het verhaal en kan ik in een moeite door. De eerste 50 bladzijden zijn al echt heel erg goed, dat belooft wat!

Aanstaande donderdag ga ik naar Bol.com voor een high tea met Paulien Cornelisse, ook leuk! En aanstaande zaterdag is er een lunch/borrel in Utrecht met het team en Olga Hoekstra, Jennefer Mellink en Diana Ruwaard (van Hal). Heeel veel zin in!

De eerste leesclub is al van start gegaan en de eerste bijdragen van de deelnemers druppelen binnen. Ik ben heel benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen! Ik ben er heel trots op dat we dit mogen doen! De leesclub voor het boek van Joyce Spijker gaat ook binnenkort van start en wie weet wat er nog volgt... ;-) 

Fijne week allemaal!

Miriam 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten