vrijdag 25 september 2015

Moon op de radio over boeken..

Los op de radio

Het is alweer een aantal maanden geleden dat ik op de radio was. Eerst was er de zomerstop en toen kon ik de eerste keer niet i.v.m. allerlei voorbereidingen en nawerkingen van de kermis en het brandweeruitje. Soms ben ik net zo`n druk baasje. Maar donderdagochtend om 10.00 uur was het weer zover.

Ik kwam aan in een geheel verbouwde studio en ik keek  mijn ogen uit. Ik had mijn “leendochter”  Fleur mee, want deze was een dagje vrij van school. Toen ik voorstelde om even mee te gaan naar de radio en daarna de stad en de Mac.. zei ze natuurlijk geen nee. 

Het was druk in de studio en voor wij aan de beurt waren, hadden eerst een aantal mannen van de presentwinkel uit Den Helder zendtijd om mensen op te roepen hun winterkleding die ze niet meer dragen te doneren voor de 241 vluchtelingen, die eerdaags in Den Helder zullen neer strijken. Een goede actie, zeker weten! Mooi initiatief voor een probleem waar veel mensen mee kampen en waar waarschijnlijk niet iedereen het mee eens is. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar we kunnen deze mensen niet in de kou laten staan. Dit is zo`n onderwerp waar je verschillend tegenaan kunt kijken, maar daar ga ik maar niet verder op in ………

Nadat Vera het woord kreeg mocht ik vertellen over het thrillerdebuut van Monique Hendriks, Heavy Metal Chick. Wat een lef en vastberadenheid dat je zo in je boek gelooft en dat je het dan in eigen beheer uit geeft. Vet stoer. Een paar mooie minuten zendtijd en de benodigde pr voor dit heerlijke boek. Hopen dat het voor Monique wat oplevert. Het was ditmaal kort maar krachtig. Al moet ik toch nog even kwijt dat het leuke gesprekstof oplevert; drie van die boekengekken bij elkaar in de studio.

Voor we de stad in zouden gaan kwam het op een boek dat bij De Wereld Draait Door de hemel in geprezen werd en door mijn medeboekenlezer voor de radio, al drie keer gapend aan de kant is gelegd. Wat maakt dan dat zo`n boek zo geweldig wordt bevonden? Jammer genoeg weet ik de titel niet, maar dit gaan we over 4 weken zeker even bespreken………op LOS radio;dat is mooi voer voor een uitzending denk ik zo..

Tot de 22e oktober ,dan gaat Moon weer LOS….over boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten