donderdag 24 september 2015

De vrouwenhater - Karen Sander

Titel: De Vrouwenhater 
Auteur: Karen Sander 
Uitgever: Manteau 
323 pagina's
Verschenen: 2014 
Recensie door Lydia Buist

Karen Sander werkte vele jaren als vertaler en doceerde aan de universiteit voordat ze zich volledig op het schrijven stortte. Dit boek is de start van een thrillerreeks rond hoofdinspecteur George Stadler en psychologe Elizabeth Montario.

Een vrouw wordt vermoord in haar appartement. Ronduit afgeslacht. Hoofdinspecteur George Stadler moet meteen denken aan een zaak van een tijdje geleden. Zou er een seriemoordenaar aan het werk zijn ?
Alleen: er zit al iemand in de cel voor die eerdere moord...
Stadler roept de hulp in van een psycholoog. Liz Montario heeft het voorbije jaar een reeks spectaculaire moorden opgelost. Ze zegt toe, hoewel ze zelf bedreigd wordt. Iemand schrijft haar anonieme brieven. Iemand die erg veel over haar weet. Te veel.
Er volgen nog meer moorden.
Liz vraagt zich af : is dit echt een seriemoordenaar of een moordenaar die een seriemoordenaar speelt?

Cover
Doordat het voor mij een onbekende auteur is, zou ik hem niet gauw oppakken in de winkel . De cover vind ik niet een uitstraling hebben die mij trekt. We zien een kruis met bloed en spijkers . De titel daarin tegen maakt me wel nieuwsgierig. Door een tip in de Facebookgroep Thrillerslezers! was ik nieuwsgierig. Lang leve deze groep want ik heb genoten. Waar sociale media al niet goed voor is. 

Het boek start met een krantenbericht uit maart 1996. 'Brand in een jeugdinrichting eist een dode'. Regelmatig gaan we terug naar die tijd waarin we stukje bij beetje ook de hoofdpersonage Liz Montario beter leren kennen.  

Zestien jaar later:
Een vrouw wordt vermoord op gruwelijke wijze, waar je maag van omdraait. Het blijft niet bij deze ene moord, er volgen er meer. Hoofdinspecteur George Stadler wacht een zware taak om deze bizarre moorden op te lossen, moorden waarbij de dader een boodschap achter laat. George roept de hulp in van psycholoog Liz Montario die gespecialiseerd is in het analyseren van boodschappen van de moordenaars. Liz heeft het zelf ook niet makkelijk en krijgt de laatste tijd dreigbrieven. Ook draagt ze een groot geheim met zich mee. 

Het boek bestaat uit korte hoofdstukken met een dag, maand en tijdsaanduiding. Regelmatig zorgen de kleine cliffhangers dat je het boek moeilijk weg kan leggen. Je wilt als lezer snel achter het geheim van Liz Montario komen. De personages zijn goed beschreven, ik leefde met Liz mee, soms dacht ik wel 'nou kop op, vertel nou dat je dreigbrieven krijgt voordat het te laat is. Waarom ben je zo naïef?' 

Hoofdinspecteur George is een schat van een man. Hij is vrijgezel, relaties met collega's keurt hij af, want daar komt alleen maar gelazer van. 

De vrouwenhater is een debuut, een heerlijk gruwelijke thriller die je bij sommige beschrijvingen van de moorden doet huiveren. Dit boek deed me denken aan Bloed en Veren van Max Bentow , ook lekker gruwelijk waar je ook niet genoeg van kan krijgen. 

Ik vind het echt een aanrader!

De vrouwenhater krijgt van mij 3,5 ster. 



Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten