dinsdag 4 augustus 2015

Kick - Chelsea Cain

Titel: Kick
Auteur: Chelsea Cain
268 pagina’s (ebook)
The house of books
ISBN 9789044348071
Recensie door Miriam Bakker


Soms voelde ze zich zo leeg dat ze er bang van werd.

Op zesjarige leeftijd wordt Kit ‘Kick’ Lannigan ontvoerd en na vijf jaar wordt ze levend teruggevonden. Zwaar getraumatiseerd en door haar ontvoerder opgeleid om sloten open te breken, explosieven te gebruiken en hoe met vuurwapens om te gaan. Tien jaar later heeft Kick zich gespecialiseerd in allerlei vechtsporten, boksen, messenwerpen. Een manier om haar verleden een plek te geven.
Dan verdwijnen er in drie weken tijd twee jonge kinderen. Kick wordt benaderd door de mysterieuze ex-wapenhandelaar John Bishop: hij wil dat zij hem helpt om die kinderen te vinden. Kick stemt toe, al betekent dit voor haar een keiharde confrontatie met haar eigen verleden…

Maar Kick was echt. De macht lag nu bij haar.

Kun je verder met je leven als je zoiets ingrijpends hebt meegemaakt? Dat iemand je op klaarlichte dag meeneemt? Je leert hoe je met vuurwapens om moet gaan? Je leert hoe je sloten moet openbreken? Je opsluit in donkere ruimtes? Hoe kun je leven met het feit dat de film met jou in de hoofdrol op kinderpornosites een van de best bekeken films is? En dan ineens word je bevrijd en sta je volop in de belangstelling…
Kick heeft zo goed en zo kwaad als het ging haar leven opgepakt. Psychiaters, psychologen, allerlei therapieën zijn op haar losgelaten, maar zij lijkt het meest baat te hebben bij het beoefenen van vechtsporten. Elk Amber Alert houdt ze in de gaten, zo goed als alle vermissingen houdt ze bij en om een of andere reden springt die van Adam Rice er bovenuit. Als John Bishop haar om hulp vraagt om onder andere Adam Rice te vinden, stemt ze toe. Zal het hen lukken de kinderen te vinden?

Kick is het eerste deel in een nieuwe serie van schrijfster Chelsea Cain. Haar andere boeken over rechercheur Archie Sheridan en moordenares Gretchen Lowell hebben al een aantal delen. Ik heb de eerste twee gelezen en hoewel de eerste me nog erg kon bekoren, haakte ik na de tweede af. Aan de schrijfstijl van Cain lag het absoluut niet. Die is erg prettig, vloeiend, scherp, vlot, beeldend, maar niet te, tot the point.
Kick komt echt tot leven. Haar kwetsbaarheid, haar vechtlust, haar angst, haar drang om te overleven. Een personage waar je medelijden mee krijgt. Bewondering voor de manier waarop ze zich staande houdt. Soms moet je lachen om haar onbehouwenheid, haar directheid op het lompe af. Heerlijk.
En wie is John Bishop nu eigenlijk? Er wordt een klein kijkje in zijn leven gegeven, maar wat is er waar en wat niet?
Het verhaal is niet continue bloedspannend, maar er zijn momenten waar je op het puntje van je stoel zit en blijft lezen. Het plot zit goed in elkaar….met een open einde…
Begin 2016 komt het volgende deel in deze serie uit in Amerika, ik hoop dat deze ook in Nederland uitgegeven gaat worden. Een aanrader!


Vier sterren

Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten