dinsdag 4 augustus 2015

Ik ga op vakantie en neem mee: Linda Jansma

Linda Jansma wordt vaak bij De Bende van Ellende genoemd als favoriet boek. Welke boeken leest ze zelf graag in haar vier weken vakantie en welke raadt zij u aan?

Tja, welke boeken ga ik in de vakantie lezen? Ik ben een snellezer, dus een flinke stapel is gewenst, vooral omdat ik vier weken de tijd heb (nou ja, ik moet natuurlijk ook nog schrijven).
Om te beginnen de boeken die bovenop mijn NTL-stapel liggen: De voltooiing [David Baldacci], Het testament van Nostradamus [Tom Egeland], Al wat schittert [Eleonor Catton], De grote stilte [John Boyne], De engel en de adelaar [Bettina Drion & Hans van den Pol], De waarheid over de zaak Harry Quebert [Joël Dicker] en de Stieg Larsson
trilogie (ik weet het, schandalig dat ik die nog niet gelezen heb!).
Heb ik dan nog tijd over dan wil ik de trilogie (De goden van Gotham, Zeven is zwijgen en Fatale vlam) van Lindsay Faye (eerste twee delen herlezen, derde is nieuw) lezen en de Century trilogie van Ken Follett (in het Engels).

Ik mag hopen dat ik hieraan genoeg heb (en anders ga ik verder met het seizoenen-vierluik van Johan Theorin).

Wat zou ik anderen aanraden om te lezen. Nou, in ieder geval Dood de vader [Sandrone Dazieri]. Geweldig boek! En dan natuurlijk Passagier 23 van Fitzek. Ook zo spannend. Of alle boeken van Jo Claes… deel één tot en met deel acht. Puur genieten! De laatste van Roger Ellory, Een circus van schimmen, is ook een aanrader.
En tot slot kan de nieuwste van Ad van de Lisdonk niet aan het lijstje ontbreken: Het Amazoneoffensief. Een onnederlands goed en spannend boek!
O ja, voor de lezers die afwisselen zijn er ook nog een paar mooie romans: De nacht van de vogels [Kate Moss], of De laatste vier dagen van Paddy Buckley [Jeremy Massey].

Voor iedereen hoop ik dat het een geweldige zomer wordt, met veel zon, zodat we allemaal lekker buiten kunnen lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten