zaterdag 8 augustus 2015

Ik ga op vakantie en neem mee...... Linda Samplonius

Linda Samplonius werkt aan de opvolger van Koelcel , haar debuut. Helaas moest ik in dit stukje vernemen dat het nog niet heel hard opschiet...

Hierbij mijn zomerse boeken:
Ik heb net 'Ik reis alleen' van Samuel Bjørk uit. Wat een debuut! Heb genoten van dit boek. Op dit moment lees ik van Gouden Strop-winnaar Jo Claes 'De Mythe van Methusalem'. Ik ben net begonnen, dus kan er nog weinig over zeggen, maar ik zit er meteen lekker in.

Als groot van fan van Karin Slaughter, ligt uiteraard 'Mooie meisjes' op mijn ntl-stapel. Ik ben verknocht aan Will, Sara en Amanda en hoop dat Karin Slaughter me met deze standalone vol nieuw personages net zo verrast.

Dan heb ik nog een aantal boeken die al een tijdje in mijn kast staan en die ik nog steeds niet heb gelezen. Een daarvan is 'Kroongetuige DNA', van Lex Meulenbroek en Paul Poley. Dit boek kreeg ik op de boekpresentatie van Koelcel van de man die me uitgebreid heeft rondgeleid op afdeling van de forensisch opsporing en die me geholpen heeft met de forensische feitencheck van Koelcel. Hij gaf me dit boek als inspiratie voor mijn nieuwe thriller. Hopelijk brengt het me die inspiratie, want echt ver ben ik nog niet met mijn nieuwe boek.

Dan ligt ook nog 'The Moth' op mijn nachtkastje. Ik had nog niet eerder van het concept gehoord, tot ik dit boek voor mijn verjaardag kreeg. In dit boek staan vijftig extraordinary true stories. Ik ben groot fan van bizarre en aangrijpende waargebeurde verhalen (jij ook? dan zijn de podcast van Toendra een aanrader!), dus ik ben erg benieuwd naar dit boek. Het is geen thriller trouwens, al zijn sommige waargebeurde verhalen zo bizar dat ze prima een thriller hadden kunnen zijn.

Daarnaast wil ik deze zomer uiteraard graag de boeken lezen van mijn collega's bij de Crime Compagnie. Linda Jansma's 'Verbroken' heb ik allang uit (topboek!), maar het boek van Ad van de Lisdonk 'Het Amazoneoffensief' heb ik nog steeds niet gelezen (sorry Ad). Ik ben ook heel benieuwd naar 'De Betrokkenen' van Anita Larkens en 'Te Koop' van de
fantastische zussen die schrijven onder de naam Eva Monté.

Dan nog één niet-thriller tip: Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek Hendrik Groen. Wat een heerlijk droogkomisch, ontroerend boek is dat. Ik probeer er nog steeds achter te komen wie het pseudoniem is achter Hendrik Groen, maar ik heb het volgens de redacteur nog niet geraden..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten