zaterdag 25 juli 2015

Work in progress...

Het is vakantie en als je dan al een weekje weg bent geweest (het was een midweek en we hebben verlengd, gewoon om dat het kon en omdat het zo leuk was) en je hebt nog twee weken vakantie over, wat doen je dan?

Ik ging maar eens mijn boekenkast opruimen. Vorig jaar heb ik het ook gedaan in de vakantie en het was nu ook weer HARD nodig. Afgelopen dinsdagochtend begon ik. Draakje naar het kinderdagverblijf, Lotte ging naar het zwembad met d’r BFF, dus ik kon ongestoord m’n gang gaan.

Alles eruit… overal lagen boeken. Echtgenoot werd er hypernerveus van. ‘Het is ook wel weer eens gezellig om vanavond de vuurkorf aan te steken, schat’.
Haha.
Ik vond het niet grappig.
Echt niet.
In de FB-groep had een paar dagen geleden iemand een berichtje geplaatst (ik meen Suzanne Kors even uit m’n hoofd) over een app waarmee je je boekenkast ook op je telefoon kon invoeren en dus altijd bij je hebt: Book Catalogue. Je kan dan de streepjescode van het boek scannen (en als dat niet lukt, handmatig invoeren of op titel/schrijver zoeken, maar dat was alleen bij de oudere boeken) en dan wordt het boek automatisch opgezocht.
Oh jongens, ik werd er helemaal blij van :-D Als echte booknerd vind ik dat dus helemaal geweldig. Als ik nu in de boekhandel sta en ik twijfel weer eens of ik een boek al heb of niet, dan hoef ik dus maar te kijken in die app. Maar daarom duurde het ook zo lang voor ik die kast leeg had. Alles eerst scannen, ‘bliep’ en dan pas op een van de stapels op de grond, salontafel of bank.

En toen moest het weer terug….daar ben ik echt even zoet mee geweest. Tussendoor moest er ook weer een draakje opgehaald worden (*diepe zucht, handjes in d’r zij* ‘mama zooitje van gemaakt! Niet leuk mama!’ grmpf bijdehandje) en na het eten ging ik gestaag verder. Om half een was ik klaar.
Om vervolgens nog een stapeltje te ontdekken dat ik vergeten was. Gloeiendegloeiende %$@#$!
Dat kwam de volgende dag wel.
Het eindresultaat zie je binnenkort voorbij komen op het blog in de rubriek ‘Boekenkasten’ :-)  

Die app is geweldig trouwens. Je kunt per boek ook aangeven of je ‘m gelezen hebt. Of het boek gesigneerd is en hoeveel sterren je eraan geeft. Als je een boek uitleent, kun je dat ook aangeven en aan wie.
Ik weet dat ik nu 569 boeken in de kast heb staan, waarvan er 310 ongelezen…
Ahum.


Miriam









3 opmerkingen:

  1. Wat gaaf Mir, maar wat een werk, maar misschien iedere keer een stukje uit de kast in de app zetten! Ga eens even kijken of ik die app kan vinden, want het zal niet de eerste keer zijn dat ik met een boek thuis kom wat al in mijn kast staar😒ben trouwens heel benieuwd naar je opgeruimde kast.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb de app ook gedownload .. weet nu al wat ik na mijn daagjes weg ga doen,.. misschien wel ipv op kleur weer ff op schrijver zetten... en gelijk scannen top idee Miriam foto volgt ook uit Julianadorp vd boekjes op de grond. Heerlijk kan er al helemaal blij van worden.
    Jammer dat ik morgen al weg ga anders had ik de kast nu leeg gehaald

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik moet er echt niet aandenken als die boeken van mij in een bestandje te zetten...en vervolgens op de boekenbeurs steeds daarin te moeten kijken...
    Ink

    BeantwoordenVerwijderen