woensdag 3 juni 2015

Chef Mir meldt zich ook nog even...

Het is weer eens zover hoor. Het draakje was afgelopen weekend verkouden (‘tokkuhbelluh mama!’) en ze heeft me aardig onder gesnotterd. Je ontkomt er niet aan hoor, maar op een of andere manier weet ze die snotflatsen toch altijd weer op mij te krijgen. Met als resultaat dus dat zij nu heel vrolijk in d’r bed ligt te zingen (‘heeeeeeeeelicopper heeeeeeeeelicopper, hooog!’) en nergens last meer van heeft en ik hier met een enorm pijnlijk hoofd vol snot achter de pc zit. Ik hoor een warme douche roepen. En mijn bed ook trouwens, maar het werd ook wel weer eens hoog tijd dat ik in de pen klom. Of wat op het toetsenbord rammel, wat je wil. Het is al even geleden dat er een stukje van mij op het blog stond, los van een recensie dan. De laatste keer zwaaide ik nog net even voor ik in het vliegtuig naar New York stapte. Dat is een maand geleden inmiddels. Een maand gewoon. Niet normaal hoe snel de tijd voorbij vliegt.

Ik ga jullie ook over New York vertellen, alleen niet nu. Daar horen foto’s bij natuurlijk en die heb ik nog niet helemaal uitgezocht (‘Nog steeds niet??? Nee nog steeds niet!’). Ik heb inmiddels wel die van mezelf op de computer gezet (het waren er maar 477, valt mee, maar ja, niet slecht voor een vierde keer New York). Ik moet alleen nog de foto’s van dochterlief (die had het fototoestel) op de computer zetten en zover was ik nog niet gekomen. Wordt dus vervolgd…
Nou vooruit....twee dan...

Want voor je het weet ben je gewoon weer aan het werk, moeten de kinderen weer naar school c.q. het kinderdagverblijf, wordt er weer hardgelopen (5km ’s avonds in Leiden, what was I thinking?) en ga je naar een boekenfeestje.

Er is al het een en ander geschreven op het blog over de Avond van het Spannende Boek. Dat was echt een feestje. Als blogbeheerders heb je dan perskaarten, wat zoveel inhoudt als dat Ink op een lijst staat en ik ben dan de ‘plus één’ ;-) De rest van de Bende was er ook bij (minus Ann, die was gesloopt na de geweldige High Tea die ze bij haar thuis had georganiseerd) en na ontvangst met blauwe prosecco kon het feest beginnen.

De uitreiking van de Schaduwprijs en de Gouden Strop. Het kwam allemaal een beetje afgeraffeld over. Isolde vond ik vorig jaar veel leuker, dat gehijg was spannend bedoeld denk ik, maar dat had voor mij niet gehoeven. Bij Marion Pauw had ik het idee dat ze al wat teveel van die blauwe prosecco op had, maar wellicht was ze gewoon heel nerveus en in dat geval heb ik niks gezegd. Of de winnaars terechte winnaars waren, kan ik niet beoordelen, want ik heb beide boeken niet gelezen. Ik vond Jo Claes top wat betreft zijn dankwoord (je boeken liggen hier in de boekhandel overigens, vandaag gespot) en het is iets wat zeker aandacht verdiend.
Verder was het heel gezellig, leuke gesprekjes gehad, veel mensen gezien (Halina Reijn…of toch Anna Drijver…mevrouw Hoekstra? ;-)), de drank was gratis en de bitterballen lekker. Vorig jaar was het leuker, er hing een wat meer relaxte sfeer, mensen waren wat meer verdeeld over de verschillende ruimtes, er was overal wel wat te doen en dat miste ik deze keer. Ik hoop dat het CPNB de Avond volgend jaar weer wat terugbrengt naar wat het eerst was.

Toch had deze Avond een extra feestelijk randje. Niet dat de slingers en ballonnen tevoorschijn gehaald werden ofzo, maar toch. Vorig jaar tijdens de Avond van het Spannende Boek ontmoette ik Ink en dat was het begin van een heel leuk avontuur. Wat boeken lezen je al niet kan brengen. Nooit gedacht dat ik ooit samen met iemand een blog zou beheren, maar dat diegene dan ook nog eens een vriendin zou worden, dat had ik ook niet verwacht. Dat is wel gebeurd en daar kan ik me alleen maar heel rijk mee prijzen.

Ik ga m’n snothoofd naar bed brengen…tot snel!

Mir






Geen opmerkingen:

Een reactie posten