woensdag 19 november 2014

Wat vind jij.........Moon Kager?

Het verhaal speelt zich af in de Zweedse plaats Linkoping. Daar wordt een echtpaar in hun jacuzzi dood aangetroffen, ze zijn van dichtbij doodgeschoten. Het echtpaar is dood, maar waar is hun dochter?

'Waar is het kleine meisje op de foto in jullie slaapkamer?'

Malin Fors gaat op onderzoek uit, ze is vast besloten het kleine meisje Ella te vinden, maar gaat gebukt onder haar moeizame relatie met Peter en de ingewikkelde verhouding met haar dochter Tove, maar vooral met de zware drang naar alcohol. En wat heeft haar vriendin Karin er mee te maken, weet zij er meer van of is zij slechts een klein puzzelstukje in de puzzel?
Engelwater is het eerste deel van de Malin Fors-serie. Na het lezen van dit deel zal ik zeker ook de andere delen in de gaten houden. De schrijfstijl was soms verwarrend, na een hoofdstuk kwamen soms schuingedrukte passages waarvan ik niet gelijk begreep dat de doden mee hielpen, ze probeerden contact te krijgen met Malin, haar te instrueren waar ze naar Ella moest zoeken. Dit was soms verwarrend. 
Verder las het verhaal lekker weg, je werd wel meegetrokken in het leven van Malin, je voelt de dorst, de vernedering en de onmacht.
Het verhaal neemt je mee in de wereld van adoptie en ook de misdaad. Een echt gruwelijk boek is het zeker niet, het leest lekker weg en houd je tot het einde nieuwsgierig en als je denkt 'nou ik weet het hoor', dan ben je toch verrast aan het einde. 

Al met al een schrijver om in de gaten te houden ik ga zeker meer van deze serie lezen.

Maar hebben jullie de cover al gezien? Wat een geweldige! Deze pak je toch gelijk op in de boekhandel. Zo`n mooie opvallende kleur, een mooie vage vrouw figuur in het water, ik was gelijk getriggerd, nieuwsgierig en tja dan kun je hem niet laten liggen.

Al met al geef ik Engelwater van Mons Kallentoft : 3 sterren
en voor de cover een dikke 8



2 opmerkingen: