woensdag 15 oktober 2014

Mammoets in het ijs

Titel: Mammoets in het ijs
Auteur: Suzette Boyer
ISBN10: 9022329011
ISBN13: 9789022329016
Uitgeverij: Manteau jeugd
293 bladzijden
Verschenen: Mei 2014






Samenvatting zoals op de achterflap:
Sinds hun avonturen in Camp Santa Fé zijn Luna, Jesse, Diego, Stella en Yves hele goede vrienden geworden. Ze verheugen er zich dan ook op om elkaar weer te ontmoeten, dit keer in Camp Alyeska, in Alaska. Luna kijkt er bovendien naar uit om Yves weer te zien, want ze is eigenlijk wel een beetje verliefd op hem. De kampleiders organiseren een grote speurtocht. Yves en Luna trekken er samen op uit met de sneeuwscooter. Onderweg vinden ze een oude, achtergelaten koffer. De koffer lijkt leeg, maar dan ontdekt Yves een envelop in het deksel. En daar blijken wel meer mensen geïnteresseerd in te zijn ...

Suzette Boyer was als kind al gepassioneerd door lezen, en kon zich vooral verliezen in spannende boeken.
Zelf avonturen beleven stond dan ook hoog op haar verlanglijstje, maar toen ze ontdekte dat ze geen held uit een film of hoofdpersoon uit een avonturenroman kon zijn, besloot ze dan maar haar eigen avonturen te bedenken en op te schrijven. Tijdens het schrijven gaan haar hoofdpersonages vaak met haar aan de haal, en sleuren ze haar mee in spannende belevenissen.
Haar debuut, Het goud van de Navajo, werd door recensenten omschreven als een vlot verhaal vol spanning, avontuur, vriendschap en mysterie.
www.suzetteboyer.nl

Luna, Jesse, Diego, Stella en Yves zijn vijf vrienden die elkaar hebben leren kennen in Camp Santa Fé in Arizona. Na anderhalf jaar gaan ze weer samen op kamp maar dit keer naar Camp Alyeska in Alaska.
Luna verheugt zich er enorm op om haar vrienden weer te ontmoeten, in het bijzonder Yves de Franse jongen waar ze heimelijk verliefd op is geworden.
Yves is echter veranderd in een stille en ernstige jongen en is niet meer de jongen die Luna kent van Camp Santa Fé. Ze is vastbesloten om te achterhalen waarom Yves zo veranderd is. Het wordt haar er niet gemakkelijker op gemaakt als een meisje, Phoebe genaamd, ook haar interesse voor Yves toont. Maar haar vriendin Stella weet daar wel raad mee.
Camp Alyeska ligt middenin de besneeuwde bossen op een afgelegen plek, maar dat vinden de meiden en jongens geen probleem. Ze verheugen zich enorm op hun kerstvakantie met allerlei leuke activiteiten waaruit ze kunnen kiezen.
Vlak voor kerst heeft de kampleiding een puzzeltocht georganiseerd. Luna en Yves gaan samen op speurtocht en vinden een oude koffer. Bij nader onderzoek ontdekt Yves een envelop in de koffer. Ze nemen de envelop mee naar het kamp en buigen zich met z’n vijven over de geheimzinnige inhoud ervan. De vriendengroep wil koste wat het kost proberen achter het geheim van de koffer en de brief zien te komen. Maar zij zijn niet alleen in de brief geïnteresseerd, er zijn nog andere kapers op de kust die Camp Alyeska in hun greep houden.

Met ‘Mammoets in het ijs’ heeft Suzette Boyer een fantastisch spannend boek geschreven voor de jeugd vanaf 12 jaar. Het boek neemt je mee naar de uitgestrektheid van Alaska en de omgeving wordt prachtig beschreven.
De karakters zijn stuk voor stuk mooi neergezet en goed uitgewerkt.
‘Mammoets in het ijs’ is een heerlijk boek waar ook volwassenen van kunnen genieten. Een echte aanrader!

Silvia van Elzelingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten