woensdag 29 oktober 2014

Ann op het thrillerfestival

Het was me het 'boekenweekje' wel. Was ik eerst donderdag 23 oktober bij de boekpresentatie van het 69ste boek van Tomas Ross, afgelopen zondag 26 oktober was ik met de Bende van Ellende een dagje naar het Thrillerfestival in Zoetermeer.

Het was voor een aantal van ons de eerste keer en voor mij was het ook de eerste keer dat ik zoveel schrijvers bij elkaar heb gezien. Al moet ik eerlijk bekennen: ik herkende lang niet iedereen.

Maar eerst waren er de knuffels van de bendeleden, het is toch altijd weer een feest om elkaar te zien. Het gebeurt ook niet vaak dat we compleet zijn en deze keer zelfs met een paar meer…en dat maakt het alleen maar leuker…de Bende van Ellende 2.0 werd deze dag geboren.

Terwijl een aantal naar de zaal ging voor de uitreiking van de recensieboeken was het voor ons, de rest, tijd voor een kopje koffie. Zonder koekje, maar met chocolaatje dat dan weer wel.

Even later was de koffie op en togen we naar de kraam van Xander Uitgevers waar Olga Hoekstra haar boek uitgereikt kreeg…en na haar kregen de eerste 50 fans ook een exemplaar…leuke actie van Olga en Xander. Nog stram en stijf van het voor de deur liggen, om toch bij die eerste 50 te horen, nam ik een door Olga gesigneerd exemplaar in ontvangst., waarvoor hartelijk dank! Olga, je bent een leuk mens met leuke schoenen.




Na Olga, toog ik met klamme handen richting Loes den Hollander…zou ik het durven vragen…maar geen zorgen, want Loes was heel aardig en signeerde 'Troostkind' voor me…zo de kop was er af.

Ow daar kwam Linda Jansma binnen…ik had speciaal 'Kwetsbaar' meegenomen om te laten signeren…de schroom welke ik nog voelde bij Loes was verdwenen bij Linda, maar we hebben wel even gewacht totdat ze echt binnen was en haar jas uit had…als was dat best moeilijk, want als je zo genoten hebt van een boek wil je dat eigenlijk gelijk delen met de schrijfster daarvan…maar verder dan het verzoek of ze haar boek wilde signeren kwam ik niet…deze verlegen muts durft van alles op afstand of voor iemand anders…maar zodra het voor mezelf is vind ik het lastig. Of Linda zich door ons een beetje overvallen voelde weet ik niet maar tot 26 november heb ik een gesigneerd boek uit de toekomst ;)
ellen g met alex

Ellen Gerretzen was er ook al en ik moest haar eerlijk bekennen dat ik van haar nog geen boek bezat, daarna gaf ze me de goede tip dat verder op bij een kraampje haar boek 'Schaduwspel' te koop was, voor een aantrekkelijke prijs…goeie tip vond ik dus op naar de kraam en het boek…met 'Schaduwspel' in da pocket liep ik weer terug naar Ellen die het boek met een leuke tekst signeerde.

Ondertussen ook vreselijk gelachen met de diverse bendeleden, verhalen uitgewisseld…'wie heb jij al en wie moet je nog'? en toen was het weer tijd voor een drankje en een hapje. Boven aangekomen kwamen we Linda Samplonius tegen, haar boek 'Koelcel' was het eerste boek waar ik een recensie voor schreef en ze was zo lief om het boek te signeren.

Linda S. was genomineerd voor het beste thrillerdebuut van 2014, samen met nog 5 andere schrijvers. Van de 6 genomineerden werden er 5 geïnterviewd door Janneke Siebelink, redacteur boeken bij Bol.com. het was leuk om te horen hoe gelijk of verschillend iedereen aan haar of zijn boek werkte en wat ze dan zelf het liefst lazen en waarom.

Na het interview schalde Pink Floyd plotseling luid door het theatercafé (hè wat zeg je), dat had weer alles te maken met het volgende programma, maar ik moest even de benen strekken en besloot alvast wat gesigneerde boeken naar de auto brengen.

Toen we daarvan terugkwamen was het bijna tijd voor de prijsuitreiking en in afwachting totdat we naar binnen mochten liet ik o.a. een bladzijde van mijn notitieboekje signeren door Esther en Berry Verhoef (leuk stel), mijn boek 'Trip' door Judith Visser (een lief en leuk mens) en kocht ik 'Verdoofd' op aanraden van Inkie zodat ik ook dat boek gelijk kon laten signeren door Cis Meijer, ook al zo'n schatje.

De winnaars van de diverse categorieën werden bekend gemaakt door een druk op de knop…een knop die het niet altijd direct deed, maar het kwam goed met de prijzen. Mooie winnaars en net zulke mooie bijna winnaars. Ze mogen trots zijn op hun boeken of het nu hun debuutboek was of het geval van Tomas Ross (die de oeuvreprijs kreeg) het 69ste boek…ze maken er een hoop aantal lezers dolblij mee…en daar doe je het voor toch?

Omdat ik toch niet zo goed durfde heeft Ink gevraagd aan Charles den Tex of hij 'Schijn van Kans' voor me wilde signeren, dat wilde hij wel gelukkig. Charles had deze versie nog niet eerder gezien en vroeg me gekscherend of hij het boek mocht hebben…bijna had ik gezegd ja hoor maar dan wil ik het wel signeren…bijna….gelukkig kan ik ook af en toe heel goed mijn mond houden ;)

En ineens zat het er op…de dag was omgevlogen…het was een super dag geweest met veel leuke mensen, want ja die schrijvers, dat zijn toch ook net mensen en na de groepsfoto met onze bende 2.0 was het tijd om naar huis te gaan…al dan niet via een ongezonde, maar oh zo lekkere snack.


Zoals ik al eerder zei, het was me het 'boekenweekje' wel.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat iedereen toch weer een andere kijk op het thriller festival heeft. En al die foto's geweldig. Leuk verslag Ann 2.0 ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alex Hoogendoorn30 oktober 2014 om 09:28

    Leuk gedaan, Ann! 't Was super gezellig zondag en donderdag bij Ross natuurlijk ook :-)

    BeantwoordenVerwijderen