dinsdag 21 januari 2014

De boekenkast van Eva Burgers

Na een schoolfeest is Nikki getuige van de ontvoering van de populaire Diane. Als een paar dagen later blijkt dat ze vermoord is, komt Nikki in een verschrikkelijke nachtmerrie terecht. En als ze erachter komt dat het busje waar Diane in werd getrokken van Martin is, de nieuwe vlam van haar beste vriendin, weet ze niet meer wat ze moet doen. Zal ze vertellen wat ze weet? Zullen ze haar geloven? Wie kan ze nog vertrouwen? Een nachtmerrie wordt werkelijkheid...

Eva Burgers is rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. Daarnaast heeft ze als journalist bij verschillende kranten gewerkt en als redactiemedewerker bij een uitgeverij. Haar liefde voor schrijven en kennis van justitiĆ«le zaken combineert ze in haar boeken. Burgers schreef eerder de Spotlight-trilogie. Stille getuige is haar eerste jeugdthriller. En komt uit op 17 februari 2014.


Ik stelde haar een paar vragen rondom haar boekenkast:

1. Welke boeken heb je staan in je kast? Alleen literatuur, thrillers of iets anders?

Mijn boekenkast staat vol met thrillers en romans maar ook reisgidsen, en informatieve boeken. zowel Nederlands als Engelstalig. Sommige boeken van Engelse/Amerikaanse auteurs lees ik liever in de originele taal, omdat een vertaling niet altijd goed is. Ik heb twee planken in de boekenkast met jeugdboeken gevuld. Leuk voor mezelf maar zeker voor mijn twee dochters.


2. Wat is je favoriete boek dat er tussen staat?

Mijn favoriete boek is Het puttertje van Donna Tart. Zij schrijft zo mooi poƫtisch. Haar schrijfstijl neemt me mee naar andere werelden!









3. Welk boek uit je jeugd heb je fijne herinneringen aan? En waarom?


Mijn favoriete jeugdboek is De verjaardag van Karin en Erik, geschreven door Corrie Luhrs. Uitgegeven door uitgeverij Kluitman! De uitgever die nu mijn jeugdthriller uitgeeft :-)
Ik kocht het van mijn zakgeld toen ik negen jaar oud was. Het boek blijft voor mij bijzonder omdat de kinderen in het boek een auto kregen voor hun verjaardag. Dat leek me geweldig. Ik wilde dat ook.


4. Hoeveel boeken lees je gemiddeld in een jaar?

Voor een schrijver lees ik bedroevend weinig. Ik schrijf liever. Gemiddeld lees ik acht boeken per jaar......






Geen opmerkingen:

Een reactie posten