maandag 29 mei 2023

De vuurtoren van Fran Dorricott


 Zes vrienden vertrekken voor een lang weekend naar een Schots eiland, waar ze in een bijzondere Airbnb zullen verblijven: een vuurtoren. Iedereen kijkt uit naar een weekend vol gezelligheid en het verkennen van het eiland, totdat de sfeer op de eerste avond omslaat. Onderling ontstaat er spanning en niet veel later is James opeens verdwenen...

De vijf anderen zoeken overal, maar James is nergens te bekennen. Iedereen vraagt zich af waar hij is. Er zal toch niets ernstigs met hem gebeurd zijn? De volgende ochtend zit James opeens aan de keukentafel en iedereen is opgelucht. Maar iets aan hem is veranderd. Hij is namelijk doodsbang en weigert te vertellen wat hem is overkomen. Ondanks aandringen van de anderen houdt hij zijn mond. Beschermt hij zijn vrienden voor de afschuwelijke waarheid of brengt hij ze juist nog meer in gevaar? Wat is er aan de hand op dit eiland?

'De vuurtoren' begint ijzersterk. De vriendengroep besluit om hun tienjarige vriendschap te vieren op het verlaten eiland. Je voelt de duistere spanning en het wordt na een tijdje ook behoorlijk spooky, iets waar ik enorm van hou. Vooral het moment dat James verdwijnt is erg mysterieus.

De eerste helft beviel mij dan ook zeer goed. Wel stoorde ik mij af en toe aan de constante spanning in de vriendengroep.

De tweede helft was voor mij persoonlijk echt een domper. Het plot vond ik zo raar en totaal niet spannend en dit verpestte het voor mij dan ook behoorlijk. Ik had op iets heel anders gehoopt. Dit is zo jammer, want ik dacht echt dat het een enorm spooky verhaal zou zijn. De eerste helft was namelijk echt in die sfeer geschreven. Overigens is de schrijfstijl wel heel fijn!

Helaas... Toch een kleine tegenvaller voor mij.

Beoordeling: 3,0 kraaien

Silvie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten