woensdag 25 januari 2023

Bellis en het beest van Alexander Olbrechts

 


Bellis en het beest is het allernieuwste korte verhaal van Alexander Olbrechts.

Eerder las ik al De Heraklesmoorden en De jongen zonder naam. Alle verhalen hebben iets mee van een Griekse mythe, al is dat bij de korte verhalen minder dan bij De Heraklesmoorden.

 

Ook bij dit verhaal maakte de info op de achterflap mij erg nieuwsgierig: een getroebleerde relatie, een tijdens zijn schooltijd flink gepeste jongen, een illuster familiegeheim en een duister beroep.

Het kan niet anders of daar zit een spannend verhaal in.

 

De proloog is al meteen lekker creepy en sleept je direct mee het verhaal in. Ook is het meteen al onmogelijk om het nog weg te leggen. Ik, als langzame lezer, heb het in één stuk uitgelezen maar het is dan ook een kort verhaal van zo’n 77 blz.

Precies op het moment dat Ruben tijdelijk zijn relatie met de mooie Bellis in de ijskast zet, verschijnt ‘Dikke Dean’ weer in haar leven. Vroeger was het joch erg verliefd op Bellis maar tot een relatie is het toen nooit gekomen. Nu, jaren later, lijkt het tij zich te keren en heeft hij een afspraakje met zijn muze van weleer weten te maken. Ze spreken af in zijn prachtige herenhuis dat al jaren in het bezit is van zijn familie, en Bellis raakt al gauw onder de indruk. Maja, Belles beste vriendin, vindt het maar niks dat Bellis ingaat op Deans uitnodiging en probeert haar vriendin te waarschuwen, maar waarvoor waarschuwt ze Bellis nou eigenlijk?

De schrijfstijl in dit verhaal is wederom weer bloemrijk en erg beeldend en heeft weer dat heerlijke vleugje cynische humor. Ook de personages zijn geweldig. Een handjevol slechts, zoals vaak bij een kort verhaal, maar stuk voor stuk flink uitgediept waardoor je je als lezer weer goed kan verplaatsen in hun handelen en denken. Door het gevoel dat je, samen met Bellis, steeds verder mee wordt genomen richting een daverend plot maakt dat je het niet weg kunt leggen. Het is boeiend, spannend, gruwelijk maar zeker niet té (ik vond het juist heel grappig) en gewoon heerlijk duister en creepy. Een type verhaal waar ik zelf erg van houd. Geen minpuntjes te melden dus, behalve misschien dat het best nog wat langer had mogen duren voor mij. Verder staan er nog een paar enge details in waarvan ik dacht ‘zal dit fictie zijn of toch niet? En hoe weet Alexander dat dan?’ Maar ik weet niet zekere of ik dat wel wil weten, haha!

 

4,5/5 Kraaien voor dit creepy korte verhaal over Bellis en het beest.

 


En mocht het daarna smaken naar meer dan is er nog het korte verhaal ‘Jongen zonder naam’ van Alexander Olbrechts dat gratis te verkrijgen is bij o.a. ebook.nl en hippublishing.nl

Ook dit is een spannend kort verhaal dat ook nu weer een vleugje van een Griekse mythe in zich draagt. Vooral het begin van Jongen zonder naam is bloedstollend en erg heftig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er even naar van werd, maar ik ben dan ook vrij teergevoelig en ondanks dat heb ik het achter elkaar uitgelezen. Ook dit korte verhaal neemt je in sneltreinvaart mee naar een daverend einde. Alexander Olbrechts behaalde met dit korte verhaal Jongen zonder naam zilver op de schrijfwedstrijd De Zilveren Strop van 2022.

 

4,5 Kraaien voor Jongen zonder naam!

Karin K.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten