dinsdag 16 augustus 2022

Gewetenloos- Karin Slaughter

 



 Maakt de 'Queen of Crime' haar naam waar met deze  thriller die geschreven is vanuit twee perspectieven ?

 

Dit mysterie boeit me vanaf de eerste bladzijde en ik word net als Emily en Andrea speurder. Onvermijdelijk kom ik in een draaikolk van waarheid en leugen terecht.

 

Gewetenloos start na een moeilijke periode van Andrea Oliver met haar bekroning als US Marshall. Wanneer ze haar eerste opdracht krijgt wordt ze gevraagd om naast deze job ook de moord op Emily Vaughn veertig jaar geleden uit te zoeken.

Andrea haar officiële taak is om met haar nieuwe collega Bible een rechter te beveiligen die doodsbedreigingen ontving . Ondertussen is er ook haar geheime agenda.

 Zij en haar partner ontdekken tijdens hun opdracht  al snel een andere onmenselijke case . Het team zet alles op alles om deze zaak te bewijzen en hun klant te beschermen. Naast deze gebeurtenissen wordt al snel duidelijk dat anderen, net zoals Andrea, het dode meisje Emily Vaughn ook niet vergeten zijn. Op de avond van het schoolbal in 1982 werd deze jonge vrouw immers vermoord omdat ze een geheim had .

Gewetenloos bestaat uit twee verhaallijnen die me afwisselend naar heden en verleden transporteren. Door de ogen van Emily leer ik de karakters met hun dubbele bodems en de sfeer van toen beter kennen. Andrea en Bible laten me dan weer zien hoe sluw daders kunnen zijn, hoe mensen door omstandigheden kunnen veranderen en tot waar manipulatie en angst kunnen leiden.

 Gewetenloos zet me voortdurend op het verkeerde been, geeft stilaan zijn geheimen prijs en laat me geboeid verder lezen tot aan de ontknoping. De moordenaar had al doen alarmbellen rinkelen maar door de rookgordijnen die Karin Slaughter steeds opnieuw bedenkt leidt ze de aandacht voortdurend af . Pas in de finale blijven er geen losse eindjes over en wordt mijn vermoeden bevestigd.

 Het boek is een weergaloze thriller die onder mijn huid kruipt en waarbij de personages en hun gewetenloze acties nu en in het verleden me boos maken, doen zuchten of zelfs verdrietig achterlaten. De auteur doet me de eenzaamheid , woede en vertwijfeling voelen en fileert genadeloos de zogenaamde 'kliek' waar Emily zo graag wou bij horen.

 Het spannende verhaal met actuele en verontrustende thema's benadrukt hoe schrijnend de situatie soms ook is hoe moeilijk het is om de slechteriken te veroordelen. Hoewel dit verhaal fictie is voelt het erg realistisch aan. 

 Karin Slaughter heeft opnieuw bewezen wat ze kan . Pas op het einde van 'Gewetenloos ' wordt duidelijk hoe het verleden naadloos samensmelt met het heden. 

 4.5 kraaien

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten