vrijdag 26 februari 2021

Huiver van Allie Reynolds

 


Titel:
Huiver

Auteur: Allie Reynolds

Uitgeverij:

Jaar uitgifte: februari 2021

Recensie door: Jaimy

Kraaien: 4,5


Als Milla een uitnodiging krijgt voor een “reünie” naar de plaats waar haar toekomst drastisch veranderde en met de mensen die ze na die fatale dag tien jaar geleden, na een innige vriendschap de rug heeft toegekeerd, twijfelt ze geen moment om deze uitnodiging te accepteren.
Ze kijkt er niet naar uit om oude herinneringen op te halen, maar de persoon van wie de uitnodiging komt maakt dat ze heel graag wil gaan. Of eigenlijk wil ze hem gewoon heel graag zien.
Bij het weerzien met de vier oude vrienden lijkt er bij iedereen veel oud zeer te zitten en als ze erachter komen dat het resort verlaten is en er een spelletje met hen gespeeld wordt, neemt de twijfel toe: was dit wel een goed idee?

‘Huiver’ zuigt je direct in het verhaal. Het is meteen duidelijk dat er veel is voorgevallen en dat de oude vrienden niet bijzonder blij zijn om elkaar te zien. Maar waarom hebben ze uitnodiging dan geaccepteerd en nog belangrijker, heeft iemand het antwoord op wat ze zich allemaal afvragen?
Naast de verhaallijn van het heden in het verlate ski-resort loopt de verhaallijn van tien jaar geleden.
Tien jaar geleden was de groep vrienden zich klaar aan het stomen voor de belangrijkste Britse snowboard wedstrijd. Hoewel de meeste concurrenten van elkaar waren, konden ze het toch goed met elkaar vinden. Hun levens bestaat immers grotendeels uit snowboarden.
Langzaam worden de onderlinge relaties en connecties uiteengezet. De personages worden heel gedetailleerd beschreven waardoor je ze voor je ziet en een heel helder beeld kunt vormen.Toch lijken de hechte vriendschappen van het verleden in niks op de connecties die de vrienden in het heden hebben.
De verhaallijnen lopen synchroon waardoor stapje voor stapje het hele verhaal uit de doeken wordt gedaan en het wordt duidelijk waarom de vrienden geen contact hebben gehouden.
Het is gelijk duidelijk dat iemand iets in zijn schild voert en de vrienden tegen elkaar op zet. Maar wie is dit? Wie van hen is niet te vertrouwen en wie weet er meer over wat er in het verleden gebeurd is?

De kou en kilte van de omgeving vormen een perfect scenario voor het verhaal. 
Niet alleen is de ingesneeuwde omgeving ijskoud en komt deze super tot zijn recht, de kilte die onderling heerst, is ook erg groot. Het geeft samen net dat tintje extra, het gene dat je echt laat huiveren.
Het snowboarden is ook een heel groot aspect in het verhaal. Het is niet alleen heel interessant maar het is zo beeldend beschreven dat het voelt alsof je de trucs zelf uitvoert en je voelt de natte sneeuw je kleding binnendringen als de truc mislukt en je naar sneeuw hapt.
De spanning loopt alleen maar op en zelfs op het moment dat je denkt dat je onder de druk bezwijkt, kan er nog een schepje bovenop.
Het plot blijkt heel verassend en zelfs hierin wordt er steeds een tandje bij geschroefd. Het is gruwelijk en intens en met het verse pak sneeuw dat dit weekend gevallen is, is het plaatje helemaal compleet.
Zelfs veilig op de bank met de verwarming aan, is het huiveren geblazen.

Snelheid, intriges, spanning en sensatie, ‘Huiver’ heeft het allemaal en meer. Een boek dat je meeneemt op wintersport maar het verhaal zorgt ervoor dat je blij bent dat je deze in de komende tijd niet fysiek kunt gaan ondernemen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten