zondag 28 juni 2020

Deel 1 met boeken van juli

Op 2 juli

"Je weet dat ik er niet van hou om me met dingen te bemoeien die mij niet aangaan.' Met deze
woorden begint conte Falier zijn verzoek aan commissario Guido Brunetti om eens onderzoek
te doen naar zijn goede vriend Gonzalo, een welgestelde, maar kinderloze man die een
jongeman wil adopteren. Volgens de Italiaanse wet zou deze man dan de enige erfgenaam
worden van een aanzienlijk fortuin.

Vrienden van Gonzalo vermoeden kwade opzet en Brunetti op zijn beurt vraagt zich af waarom
deze vrienden zich zo met de oude man bemoeien.

Niet lang nadat Brunetti Gonzalo heeft ontmoet, sterft de oude man op natuurlijke wijze en
de vrienden plannen zijn uitvaart. Maar als een goede vriendin van Gonzalo wordt vermoord
op haar hotelkamer voert Brunetti's onderzoek hem naar de langverborgen geheimen uit
Gonzalo's verleden. Wat wist de vrouw en wie probeerde te voorkomen dat zij de geheimen
van Gonzalo zou onthullen?


7 juli

Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate's carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter.


Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken.



9 juli

Slechts enkele uren nadat Alex Cross en zijn partner getuige zijn geweest van de dood van
een moordenaar die ze zelf hadden opgepakt, wordt Cross opgeroepen bij de plaats delict
van een copycatmoordenaar. Op het lichaam is een briefje bevestigd: "Je hebt het weer
vreselijk verprutst, dr. Cross. M.'

De geheimzinnige "M' lokt Cross weg uit Washington naar plekken waar eerder moorden
zijn gepleegd; cold cases waarvan de gelijkenissen langzaamaan zichtbaar worden, en die
bovendien refereren aan geheimen uit de familie van Alex Cross zelf.

Het wordt duidelijk dat "M' maar op één ding uit is. En als de moordenaar dat zou lukken,
zou Cross' leven niets meer waard zijn.


"Een bloedspannende start van Bryndza's nieuwe serie. De lezers zullen ernaar uitkijken om meer over de complexe Kate te kunnen lezen.' Publishers Weekly


10 juli

Een Nederlands kustdorp. Een hechte groep vrienden. Zomer. Strand. Er is een misdaad die moet worden opgelost, maar het politiekorps laat het afweten. Er zit niks anders op dan dat Rebel en haar drie vrienden zich zelf met de zaak gaan bemoeien.
Maar zijn ze zich wel bewust van het gevaarlijke spel dat ze spelen?
Met veel vaart en spanning schreef Eva Burgers opnieuw een eigentijdse jeugdthriller. Haar aansprekende personages, verrassende plotwendingen en toegankelijke stijl zorgen dat je dit boek, net als haar vorige jeugdboeken, in een ruk wilt uitlezen.








14 juli

De duistere, ijzersterke en knap geconstrueerde tweede thriller van Ragnar Jónasson (vervolg op Sneeuwblind), de kroonprins van de IJslandse misdaadfictie.

Op een heldere zomeravond, aan de oever van een stille fjord in Noord-IJsland, wordt een man op brute wijze doodgeslagen. Als een vulkaanuitbarsting een aswolk veroorzaakt die het heldere midzomerlicht verduistert, verlaat een jonge verslaggever Reykjavík om op onderzoek uit te gaan. Ze is zich er niet van bewust dat het leven van een onschuldig persoon op het spel staat.

Ari Thór Arason en zijn collega’s van het piepkleine politieteam van Siglufjörður worstelen met de complexe zaak, terwijl ze ook kampen met hun eigen sores.

Welke geheimen had de dode man? En wat verbergt de jonge verslaggever? Onuitgesproken verschrikkingen uit het verleden hangen als een donkere wolk boven alle betrokkenen en intussen moet Ari Thór alles op alles zetten om de zaak op te lossen voordat er nog meer doden vallen.


2 juli

De nieuwe thriller van Saskia Noort, hét boek van komende zomer!

De vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in, ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten