vrijdag 31 januari 2020

Verwacht in februari, deel 4 (laatste deel)

Op 17 febr

Wie is Mr. Nobody? Iedereen toont belangstelling voor de man die half bewusteloos op een Engels strand wordt gevonden – zonder papieren en niet in staat om te praten. De ziekenhuismedewerkers voelen zich op onverklaarbare wijze tot hem aangetrokken, de internationale medische experts staan voor een raadsel en de landelijke pers noemt hem al Mr. Nobody. Allemaal zijn ze op zoek naar antwoorden.
Wie is deze man? En wat is er met hem gebeurd?









Op 20 febr

Rechercheur Kimble moet de moordenaar die het gemunt heeft op de vrouw van wie hij houdt opsporen. Om haar te beschermen zal hij duistere demonen uit zijn verleden het hoofd moeten zien te bieden.

Karen Rose is de koningin van Romantic Suspense. De duistere kant is haar 20ste boek.

Rechercheur Adam Kimble is verwikkeld in de zwaarste zaak van zijn leven: hij moet de meedogenloze moordenaar opsporen, die het gemunt heeft op de vrouw van wie hij houdt. Om Meredith te beschermen moet hij alles doen wat in zijn vermogen ligt en zal hij de duistere demonen uit zijn verleden het hoofd moeten zien te bieden…




Op 20 febr

Je rijdt in een sneeuwstorm over een stil bosweggetje. Er ligt iets op de weg. Zou jij stoppen?

Je rijdt in een sneeuwstorm over een stil bosweggetje. Er ligt iets op de weg. Zou jij stoppen?
Sophie Hofman doet het wel. Ze stapt uit om te kijken wat er op de weg ligt. Het blijkt een gewonde man te zijn. De man dwingt haar hem te helpen en zuigt haar mee in een zaak waarbij haar rol verdergaat dan die van een toevallig slachtoffer.









Op 20 febr

Het is 1925 en de kranten staan vol met roddels over de extravagante feesten van een groep losbandige aristocraten die de Bright Young Things worden genoemd. Pamela Mitfords achttiende verjaardag wordt geheel in de stijl van deze sensatie gevierd met een gemaskerd bal en een speurtocht, maar de avond eindigt in een tragedie wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen.

De politie verdenkt al snel een bediende, Dulcie Long, maar Louisa Cannon, kindermeisje en chaperonne van de Mitford-zussen, denkt dat het anders zit. Ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, in de hoop Dulcies naam te zuiveren. Ondertussen loopt de echte moordenaar vrij rond, en die is misschien wel dichterbij dan Louisa denkt…





Op 11 febr

"Wie omkijkt' van Jeanine Cummins is een onvergetelijke roman over misdaad, onrecht en de onvoorstelbare kracht van moederliefde.

Een binnenplaats in Acapulco, Mexico. Een familiefeestje. Een gruwelijke aanslag. Alleen Lydia en haar achtjarige zoontje Luca overleven, en moeten onmiddellijk zo ver mogelijk wegvluchten om uit de greep van het drugskartel te blijven. Wat volgt is een adembenemend vluchtverhaal: dwars door Mexico, bovenop de goederentrein die ook wel "het Beest' wordt genoemd, op weg naar de Amerikaanse grens.

"Ik daag je uit: lees de eerste zeven pagina's en leg het boek weer weg. Het gaat je niet lukken. Ongelooflijk, wat een boek!' – Stephen King


"Een heftige, ijzersterke roman. Een eyeopener.' – Tracy Chevalier


Op 12 febr

Babylon, 323 v. Chr.: Alexander de Grote ligt op sterven en laat het
grootste en angstaanjagendste rijk achter dat de wereld ooit heeft
gezien. Terwijl hij zijn laatste adem uitblaast in een kamer met zeven lijfwachten, weigert Alexander een opvolger te benoemen. Maar wie gaat
de touwtjes dan in handen nemen, als er geen natuurlijke opvolger is?










Op 18 febr

IJzersterke nieuwe thriller van de schrijver van De nachtploeg, de VN-Thriller van het Jaar 2018

Toen Harry Bosch net begon als rechercheur, nam John Jack Thompson hem onder zijn hoede en leerde hem alles wat hij moest weten over het vak. Zijn mentor was ervan overtuigd dat je maar op één manier een echt goede politieman kon zijn: door elke zaak persoonlijk op te nemen en met koppig doorzettingsvermogen aan te pakken. Als Thompson overlijdt, wordt Harry benaderd door zijn weduwe, die hem een oud dossier geeft. Het blijkt om een zaak te gaan die Thompson nooit heeft kunnen oplossen. Het dossier had hij op de dag van zijn pensioen tegen alle regels in mee naar huis genomen.

Om erachter te komen waarom deze zaak Thompson zo dwarszat, gaat Harry naar Renée Ballard en vraagt haar hem te helpen de cold case op te lossen. Terwijl ze eraan werken, rijst de alarmerende vraag of Harry's geliefde mentor het -dossier heeft meegenomen om de zaak tijdens zijn pensioen op te lossen… of om juist te voorkomen dat die ooit opgelost zou worden.

1 opmerking:

  1. De nieuwe Michael Connelly al uit hij is weer ijzersterk. Ik reserveer elk najaar het nieuwe boek. Lees in het Engels, veel fijner.

    BeantwoordenVerwijderen